Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς


 
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ από κοινού με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς την Πέμπτη 16/6. Η παράσταση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, που ήταν απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το χτύπημα των αναπληρωτών. Συγκεκριμένα η πολιτική κεφαλαίου - συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, ενώ την ίδια ώρα μπαίνει στην ανασφάλεια και την εργασιακή περιπλάνηση ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των μόνιμων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και οι αναπληρωτές συνάδελφοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να εμποδίσουν το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και τη γαλέρα των εργασιακών σχέσεων.

Απαιτήσαμε:


· Να ανακαλέσει η κυβέρνηση τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων και τις αποφάσεις για κατάργηση των υπεύθυνων Εργαστηρίων σε Γυμνάσια και ΓΕΛ.
· Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα Ολοήμερα.
· Να μην εφαρμοστεί η απόφαση που οδηγεί στο κλείσιμο Νηπιαγωγείων και των Τμημάτων Ένταξης
· Εξασφάλιση, από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των κονδυλίων, ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία μόνο φάση, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.
· Καμία περικοπή μισθού αναπληρωτών. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επιπλέον, εκ μέρους του ΔΣ τέθηκε πως είναι απαράδεκτη η αναδημοσίευση στο Νομό των πινάκων επιτηρητών στα αγγλικά, με εξαίρεση των αναπληρωτών που είχαν περιληφθεί στις (αμειβόμενες) επιτηρήσεις. Το σκεπτικό ήταν πως «δημιουργούνται προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων (επιτηρήσεων) γιατί οι αναπληρωτές απολύονται»!!! Εκ μέρους της ΔΔΕ υπήρξε δέσμευση ότι το θέμα αυτό θα διευθετηθεί.

Αργοστόλι 16/6/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος             Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης            Ποταμιάνου Σοφία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.