Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Δύο ιστορίες που περιγράφουν τι τραβούν οι εργαστηριακοί γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr 
Σας παρουσιάζω δύο ιστορίες, μία πρόσφατη και μία λίγο πιο γλαφυρή που όμως δείχνουν με διαφορετικό τρόπο τι τραβούν τα τελευταία χρόνια οι εργαστηριακοί γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ. 
Ιστορία Πρώτη: Τον Νοέμβριο σε εργαστηριακό γιατρό της Αθήνας (έχουμε το όνομα) τον παίρνουν από τον ΕΟΠΥΥ τηλέφωνο, το σηκώνει μια από τις κοπέλες του ιατρείου και της λένε: "Επειδή έχουν βγεί κάποια χρήματα που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα πληρωθείτε (είπαν και το ποσό), πείτε στον ιατρό να μας στείλει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που να λήγει σε... ένα μήνα από τώρα". Ο γιατρός παίρνει τον λογιστή του, ο λογιστής του εξήγεσε τι πρέπει να πληρώσει στο ΙΚΑ και τι στην εφορία για τις ενημερότητες, τα πληρώνει και ο λογιστής κάνει ό,τι χρειάζεται για να τις εκδώσει. 
Η εφορία παρόλο που ο άνθρωπός έχει μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν το δέχεται και το καταστρατηγεί συστηματικά, βάζοντας στην ενημερότητα την υπόδειξη προς τον ΕΟΠΥΥ ότι πρέπει να παρακρατήσει το 30% από το ποσό που θα πληρωθεί ο γιατρός, υπέρ της εφορίας!!! Περνούν οι μέρες, οι βδομάδες, έρχεται η προθεσμία για να πληρώσει, ο γιατρός, δώρα Χριστουγέννων και λοιπές υποχρεώσεις, αλλά πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται. Εννοείται στα τηλέφωνα οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ έλεγαν "εμείς τα έχουμε στείλει στην κεντρική υπηρεσία, αλλά δεν γνωρίζουμε τι κάνουν εκεί". Στα μέσα Ιανουαρίου, έρχεται ένα μήνυμα από τον ΕΟΠΥΥ στον υπολογιστή του γιατρού, που λέει ότι δεν προλάβαμε να σας πληρώσουμε τον Δεκέμβριο φέρτε μας εκ νέου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που να λήγουν στις 12/2/16. Φυσικά για να μην σας κουράζω πέρασε η προθεσμία και πάλι δεν έγινε τίποτα. ...................... read more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.