Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΌΧΙ στις λευκές νύχτες που μας κάνουν μαύρη τη ζωή.
Με ΑΠΕΡΓΙΑ στα μέσα ΓΕΝΑΡΗ
απαντάμε στην ολομέτωπη επίθεση σε κοινωνική ασφάλιση - δικαιώματα.
Σαν να μην έφτανε η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά περιοχές της χώρας με την προοπτική της πλήρους κατάργησης της σε όλη τη χώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «η Κράνη» φέρνει στην Κεφαλονιά τις «λευκές νύχτες» ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών μαγαζιών.
Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα ότι δήθεν...
«η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά» τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία. Τα ίδια χρεοκοπημένα επιχειρήματα επιστρατεύονται και για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια αυτή η αντεργατική ανατροπή να παρουσιαστεί ως «μέρος των γιορταστικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ)» που δήθεν «θα συμβάλλει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης». Επιχειρείται με αυτόν τον τρόπο να ωραιοποιηθεί η κόλαση που δημιουργεί για τους εργαζόμενους η απελευθέρωση του ωραρίου ενώ οι επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου χωριού και των εκδηλώσεων αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει καταναλωτές και οι ίδιες οι εκδηλώσεις (που χρηματοδοτούνται από την τσέπη μας) ως μέσο αύξησης των κερδών.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει τη στάση του Εμπορικού Συλλόγου «Κράνη» που με τις «λευκές νύχτες» στρώνει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στην πράξη αποδεικνύεται αυτό που έγκαιρα ανέδειξε το σωματείο μας: ότι οι προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν “υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας” ήταν ψεύτικες. Αντίστοιχα λόγια του αέρα ήταν οι διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) για «υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αφού ακόμη και κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν κάτω από τη δική μας πίεση (πχ απόφαση για τήρηση ωραρίου και κυριακάτικης αργίας μετά την τουριστική σεζόν), συνοδεύτηκαν από τα «κλειστά μάτια» στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας. Το ίδιο γίνεται και τώρα προκλητικά με τις «λευκές νύχτες». Οι «λευκές νύχτες» βάζουν από το παράθυρο και την πόρτα αυτό που επιχειρεί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: την απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Τα επιχειρήματα τόσο προς τους ιδιωτικούς υπάλληλους όσο και προς τους μικρούς επαγγελματίες ότι η ελαστικοποίηση ωραρίου και δικαιωμάτων τα έλιωσε η ζωή στις μυλόπετρες των χιλιάδων απολύσεων και των μαγαζιών που έκλεισαν.
Να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα. Κοινή δράση εργαζομένων – μικρών επαγγελματιών ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο για να οργανώσουμε τον αγώνα για:
1.   Κοινωνική ασφάλιση.
2.   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3.   Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες, με 3 απογεύματα κλειστά και με σταθερό ωράριο.
4.   Υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα την Κυριακή.
5.   Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
6.   8ωρο, 5ημερο, 40ωρο για τους εργαζόμενους.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ.
ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
Δίνουμε απάντηση με την ΑΠΕΡΓΙΑ στα μέσα Γενάρη απέναντι σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές, στις «λευκές νύχτες» που μας κάνουν μαύρη τη ζωή, στην επίθεση στο ασφαλιστικό.
 Αργοστόλι, 30 Δεκέμβρη 2015

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΦΥΛΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ        ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.