Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Γερμανικός τορπιλισμός της συμφωνίας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο!



Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά. Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της να δηλώνει «είμαστε κοντά σε συμφωνία και εργαζόμαστε για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους», πλην όμως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έχει αντίθετη άποψη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung ο....
Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλ διατυπώνει σε συνομιλητές του την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως. «Ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και να προσφέρει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ πρέπει να έχει στέρεα βάση» φέρεται να λέει ο κ. Σόιμπλε σύμφωνα με κύκλους του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ που επικαλείται η εφημερίδα.
Αυτός είναι ο λόγος κατά τις ίδιες πληροφορίες που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέου δανείου-γέφυρας λέγοντας πως είναι καλύτερη λύση από «μια μισοτελειωμένη συμφωνία».
Η στάση αυτή του κ. Σόιμπλε έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι δηλώσεις Σόιμπλε εμφανίζονται την ώρα που Τσίπρας και Ολάντ συμφώνησαν στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας γέφυρας του Σουέζ στην ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και μέχρι το τέλος του μήνα.
Η στάση της Γερμανίας αναδεικνύει πλέον καθαρά το βαθύ χάσμα που διαμορφώνεται εντός της Ε.Ε και δεν αποκλείεται στη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου αντί για το κλείσιμο της συμφωνίας, να έχουμε τον τορπιλισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.