Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΙΝ: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΙΝ: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!
Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (5/5/2015) αναφέρεται στην συνάντηση Περιφερειάρχη-Δημάρχου Κέρκυρας με τον Υπουργό Υγείας.
Κανένα σχόλιο δεν είναι δυνατό να γίνει για τις αόριστες, γενικόλογες και ”χαλαρές δεσμεύσεις” του Υπουργού για τα τεράστια προβλήματα στα θέματα υγείας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα του Νομού Κέρκυρας. Κριτική θα γίνει στα αποτελέσματα των υποσχέσεων, όταν επιτέλους έρθει αυτή η ώρα.
Μεγάλη εντύπωση κάνει η αναφορά ”...ενώ ο.... Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ενισχύσει οικονομικά τους επικουρικούς ή αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στις Π.E Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου…”
Επειδή χρονίως και επισταμένως πολιτικοί και πολιτευτές υπερτονίζουν ό,τι κακό γίνεται και ό,τι καλό δεν γίνεται σε τούτο τον τόπο, υπεύθυνο είναι το αθηνοκεντρικό κράτος, ρωτάμε απλά:

1ον. Γιατί η Κέρκυρα εξαιρέθηκε αυτής της απόφασης;

2ον. Ποιοι ήταν οι παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην συζήτηση που λήφθηκε αυτή η απόφαση;

3ον. Πώς αντέδρασαν οι απόντες της συνεδρίασης Περιφερειακοί Σύμβουλοι, δεδομένου ότι έχουν περάσει δέκα περίπου ημέρες από την έκδοση του δελτίου τύπου;

4ον. Ποιά η αντίδραση του Δημάρχου Κέρκυρας όταν παρουσία του “ο Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”;


Τέλος, επειδή ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας επιδεικνύει τελευταίως ισχυρό ενδιαφέρον για τα θέματα της δημόσιας υγείας, ασφαλώς αναμένουμε την αντίδρασή του για την επιδεικτική και προκλητική παράλειψη της Κέρκυρας, των Παξών και Διαποντίων Νήσων στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κέρκυρα 13/5/2015
Μπούκας Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.