Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για τον αείμνηστο Σπύρο Λουκάτο»

loukatos
 Οι λέξεις φαντάζουν λίγες και ανεπαρκείς, οι φράσεις ημιτελείς και ελλιπείς, η δύναμη του λόγου τελικά ωχριά, μπροστά στο μέγεθος της προσφοράς, την ποιότητα του έργου, το μεγαλείο και την δυναμική ανθρώπων όπως ο Σπύρος ο Λουκάτος.
Ο ερευνητής, ο αγωνιστής, ο υπηρέτης και εκφραστής της γνώσης, ο δάσκαλος, ο δικός μας δάσκαλος, έφυγε μόνο σαν σώμα, καθώς η ψυχή του, το πνεύμα του, το σύνολο της παρουσίας του, αποτυπώνεται στην διδαχή, στη δράση, την γραφή και το πόνημα της σκέψης του. Όλων αυτών, των ωραίων και σπουδαίων, που διατηρούνται και θα...
διατηρηθούν ζωντανά, ουσιαστικά, ανεξίτηλα χαραγμένα στο χρόνο, στις μνήμες, την καρδιά όλων μας. 
Ευχαριστούμε τον Σπύρο τον Λουκάτο, που μας έδωσε την δυνατότητα να ταξιδεύσουμε εμείς και οι μελλοντικές γενεές στο χρόνο και στο χώρο, με οδηγό την ίδια την ιστορία μας, αξιοποιώντας αυτά, τα μεγάλα και αληθινά που μας πρόσφερε, παραμένοντας μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στους οικείους του, με την βεβαιότητα ότι όσο αγαπάμε τον τόπο μας, όσο σεβόμαστε την ταυτότητά μας, αυτό το ταξίδι μας, θα είναι γόνιμο και διαρκές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Παναγής Δρακουλόγκωνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.