Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Από το κακό στο χειρότερο! 5ωρο αλαζονικό παραλήρημα από τη Δημοτική Αρχή - Τα παιδιά του Αβέρωφ ξεσάλωσαν.....


Πολύ κακό πράγμα η αλαζονεία και η έπαρση. Ειδικά όταν προέρχεται από νέους ανθρώπους, που υποτίθεται πως κόπτονται για το καλό του τόπου...
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Το πρώτο ουσιαστικά δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής Αρχής, έδειξε πως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και ότι βαδίζουμε από το... κακό στο χειρότερο!
Σε ένα παραλήρημα αλαζονείας και έπαρσης κυρίως από τον Διονύση Λυκούδη και τον Νίκο Ανουσάκη, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση που θα περιελάμβανε τον ορισμό μελών των νομικών υπηρεσιών του Δήμου.
«Συνέλθετε... αφήστε την αλαζονεία και κατεβείτε από το καλάμι...» ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης...
Θεόφιλος Μιχαλάτος, μη αντέχοντας να βλέπει και να ακούει τα όσα «γλαφυρά» γινόντουσαν στην αίθουσα.
Εις μάτην. Το παραλήρημα θα συνεχιζόταν μέχρι το τέλος της πεντάωρης συνεδρίασης και «κερασάκι» θα ερχόταν το θερμό χειροκρότημα (!) των συμβούλων της πλειοψηφίας στον «πύρινο λόγο» του Διονύση Λυκούδη προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γκισγκίνη.
Μέχρι και ο πάντα ψύχραιμος Αλέκος Καλαφάτης, κάποια στιγμή έχασε την ψυχραιμία του και είπε πως θα κάνει ένσταση αν τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών δεν είναι αυτά που πρέπει... «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα απέχω και θα έρχομαι μόνο στις ψηφοφορίες» είπε χαρακτηριστικά!
Κρίμα γιατί περιμέναμε αγωνία να δούμε κάτι να αλλάζει σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο...
«Ο λαός της Κεφαλονιάς σας έδωσε εντολή να σέβεστε την αντιπολίτευση και εσείς δεν το κάνετε. Και εμείς έχουμε κερδίσει εκλογές, αλλά δεν κάνουμε έτσι» επεσήμανε ο κ. Μιχαλάτος, ενώ ο Διονύσης Αραβαντινός αναφέρθηκε σε «φοβική διάθεση της δημοτικής Αρχής και χαρακτήρισε τον Διονύση Λυκούδη "εξαιρετικό διαστρεβλωτή".


Φυσικά για άλλη μία φορά αποδείχθηκε πως τον κυρίαρχο ρόλο στη νέα Δημοτική Αρχή τον παίζει ο Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος έπαιρνε συνεχώς το λόγο και προσπαθούσε να παρέμβει σχεδόν σε όλα!

Όσο για τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση, αυτός καθόταν αναπαυτικά στην καρέκλα του και να παρατηρεί τα όσα διαδραματίζονταν, χωρίς επεμβαίνει... Ζήτημα αν μίλησε δύο φορές σε ολόκληρη τη συνεδρίαση...
Σκληρές διαβουλεύσεις από τον πρόεδρο Μάκη Παπαναστασάτο για το αν θα κάνει τελικά παρέμβαση το Εργατικό Κέντρο για την ανεργία. Τελικά μετά κόπως και βασάνων ο πρόεδρος του Γιώργος Γαβρίλης κατάφερε να μιλήσει, αντιμετωπίζοντας και την χλεύη που προέρχονταν από τα έδρανα της πλειοψηφίας.
Και μη χειρότερα...
Παρακάτω όσοι ορίστηκαν για τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου.
ΟΚΑΠ
Πρόεδρος: Μιχάλης Γάκης

Αντιπρόεδρος: Σπυρονικόλας Σολωμός
Μέλη αιρετοί : Αντώνης Γεωργόπουλος, Διονύσης Κοκκόσης
Δημότες: Μέμη Κουμαριώτη-Γεράκη, Αγγελική Λαδά, Αλεξάνδρα Κότση-Μπάλλα, Παγώνα Αντωνάτου, Έφη Καλέντζου, Μαρία Κουρούκλη, Νίκη Κεκάτου, Φώτης Ρηγάτος.

Θα συμμετέχουν από την αντιπολίτευση ο Νίκος Μενάγιας με αναπληρωματικό τον Γιώργο Θωμά και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Λιμενικό Ταμείο
Πρόεδρος: Γιώργος Τζωρτζάτος

Αντιπρόεδρος: Χρήστος Λευκαδίτης
Μέλη: Ιωάννης Λυκούδης, Γαβρίλης Ρασσιάς
Από την αντιπολίτευση θα συμμετέχει ο Μάκης Δεστούνης

Δημοτικό Γηροκομείο
Πρόεδρος: Μάκης Αποστολάτος

Μέλη : Σοφία Γαρμπή, Ευάγγελος Κεκάτος, Ιωάννης Λυκούδης, Μέμη Κουμαριώτη-Γεράκη, Νίκη Κεκκάτου, Βαγγέλης Κονάδης, Τάσος Ζησιμάτος, Εύα Ταραζή-Βολτέρα.
Από την αντιπολίτευση ο Νίκος Σκλάβος και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων

ΚΕΔΗΚΕ
Πρόεδρος: Άγγελος Κωνσταντάκης

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κατσιβέλης
Αιρετοί: Ηλίας Κουρκουμέλης
Δημότες : Μαρία Κουνάδη, Σπύρος Αδειλίνης, Θανάσης Μουίκης, Σπύρος Κουστουμπάρδης, Άννα Κεκάτου, Δημήτρης Κατερέλος, Άκης Κατσαμπίρης .
Από την αντιπολίτευση ο Γιώργος Θωμάς με αναπληρωτή τον Νίκο Σκλάβο.

ΔΕΥΑΚ
Πρόεδρος : Νικόλαος Ανουσάκης 

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Λυκούδης
Αιρετοί: Γαρμπή Σοφία, Άγγελος Κωνσταντάκης, Νίκος Παπαδάτος, Άγγελος Αγγούριας
Δημότες: Γιώργος Κατσιβέλης, Βασίλης Μωραίτης, Σταύρος Σπαθής
Από την αντιπολίτευση ο Μάκης Δεστούνης.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Μετά από ψηφοφορία το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας η Νίκη Κατσούνη

Μέλη: Γεράσιμος Αποστολάτος, Άκης Κατσαμπίρης, Διονύσης και ένας εκπρόσωπος της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
DSC 0308DSC 0309DSC 0310DSC 0311DSC 0312DSC 0314DSC 0316DSC 0319DSC 0320DSC 0321DSC 0323DSC 0324DSC 0325DSC 0327DSC 0330DSC 0331DSC 0332DSC 0333DSC 0335DSC 0336DSC 0337DSC 0338

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.