Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ν. Καραθανασόπουλος: Να αποκατασταθούν κατοικίες, υποδομές και δρόμοι στην Κεφαλονιά (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Ο Ν. Καραθανασόπουλος στην Κεφαλονια:
Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση του τουριστικού κεφαλαίου (2 VIDEO)
 
Σε μια μαζική συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της περιοχής της Παλικής – Ληξουρίου μίλησε την Τετάρτη 13 Αυγούστου ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ που περιόδευσε στο νησί.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο σεισμό και τις ζημιές που προκάλεσε τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως ΚΚΕ και ως λαός της Κεφαλονιάς να αξιοποιηθεί ο σεισμός για να διευκολυνθεί η αστική τάξη να....
περάσουν οι επιλογές της υποβάθμισης της παρεχομένης υγείας με συρρίκνωση νοσοκομείου Αργοστολιού, μετατροπή στην πράξη του νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κέντρο Υγείας και της παιδείας με κλείσιμο του γυμνάσιου Αγ. Θέκλης και Μεσοβουνίων.
Να μην μειωθούν οι απαιτήσεις για ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών όχι στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της γνώσης, να μην υπολειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία. Η γραφειοκρατία και η πολυνομία είναι εμπόδιο στην υλοποίηση μέτρων ανακούφισης όπως πχ οι οικίσκοι στα σχολεία, οι εγκρίσεις των φακέλων για τις καταστροφές. Μπαλάκι κάνουν τον κόσμο, ενώ οι επενδύσεις «fast- track»  των μονοπωλιακών ομίλων γίνονται άμεσα. Η κατάσταση των εργατικών κατοικιών, του οδικού δικτύου επιδεινώνεται ενώ των νοσοκομείων και των γηροκομείων είναι στάσιμη.
Έξι μήνες μετά το σεισμό επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγε το ΚΚΕ για την αντισεισμική προστασία των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων και των υποδομών, την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Το ΕΣΠΑ 2016-2020 δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση.
Από τις συναντήσεις με την κυβέρνηση τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και το δήμαρχο Κεφαλονιάς προκύπτει ότι δεν έχουν προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες. Στις προτεραιότητες τους είναι η εξυπηρέτηση του τουριστικού κεφαλαίου και όχι η άμεση εξυπηρέτηση των λαϊκών με την αποκατάσταση κατοικιών, οδικού δικτύου και υποδομών. Το ΚΚΕ βάζει πέντε προτεραιότητες:
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών
  • Σχολική στέγη, μεταφορά μαθητών
  • Νοσοκομεία με αναβάθμιση και εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού
  • Αποκατάσταση υποδομών και οδικών αξόνων
  • Αποκατάσταση των πολιτιστικών μνημείων»
Επιπλέον ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν δύο αντιλήψεις, αυτή της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων που είναι αντίθετες και αντίπαλες. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε αγώνα για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ που όπως αποδείχτηκε και από τον πρόσφατο σεισμό είναι σε βάρος των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.
Κατά την περιοδεία του στην Κεφαλονιά επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αργοστολίου και το Νοσοκομείο Αργοστολίου, ενώ είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς εκπαιδευτικών και γονέων με το δήμαρχο Αργοστολίου και τον Αντιπεριφερειάρχη.
 902 (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.