Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Orenburg Airlines: Ακυρώνει πτήσεις του Ideal Tour λόγω οφειλών!

 
- Ποιες πτήσεις για Ελλάδα ακυρώνονται σήμερα και τις επόμενες μέρες
- Ανησυχία για την επιστροφή 20.000 πελατών του Ideal
Όπως λέμε καιρό τώρα - και δεν μας αρέσει καθόλου που λειτουργούμε ως “μάντεις δεινών” - αυτές οι μέρες είναι κρίσιμες και χρειάζονται την προσοχή και εγρήγορση όλων μας. Οι συσσωρευμένες οφειλές του ρωσικού τουριστικού οργανισμού “Ideal Tour” προς την αεροπορική εταιρεία “Orenburg Airlines”, θυγατρική της Aeroflot, ώθησαν την τελευταία να ανακοινώσει την ακύρωση…
…πάνω από τριάντα πτήσεων της Ideal προς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία κ.α..
Οι πτήσεις της Orenair (όπως επίσης είναι γνωστή) επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Rostourism, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να ακυρώνει πτήσεις, εφόσον το κόστος τους δεν καλύπτεται από την Ideal και καλεί όσους έχουν κάνει κρατήσεις για τις συγκεκριμένες πτήσεις και προορισμούς να επικοινωνούν με τα τουριστικά γραφεία για να ενημερώνονται, πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο. 
Ειδικά για τη χώρα μας, έχουν ανακοινωθεί ακυρώσεις 12 πτήσεων προς Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω, Ζάκυνθο και Σαντορίνη (και μία προς Ζάκυνθο που θα γίνει τελικά αφού καταβλήθηκε το απαιτούμενο ποσό)
Οι πτήσεις αυτές είναι:
Σάββατο 2 Αυγούστου
6931 Domodedovo Corfu
6413 Ekaterinburg Corfu
6957 Ufa Heraklion
6913 Domodedovo Santorini
6991 Domodedovo Zakynthos
6585 Astrakhan Heraklion
Κυριακή 3 Αυγούστου
6991 Domodedovo Zakynthos (Η πτήση τελικά θα πραγματοποιηθεί)
6583 Domodedovo Kos
6591 Perm Kos
6941 Domodedovo Rhodes
6597 Chelyabinsk Heraklion
6935 Sheremetyevo Heraklion
Δευτέρα 4 Αυγούστου
6967 Volgograd Heraklion
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ρωσίας, προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν και περίπου 20.000 Ρώσοι πελάτες του Ideal που βρίσκονται σε διακοπές αυτήν τη στιγμή και που ετοιμάζονται να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες. Αν το κόστος των πτήσεων δεν καλυφθεί, τότε οι πελάτες αυτοί κινδυνεύουν να ξεμείνουν στα... αεροδρόμια.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ideal Tour ανήκει στους ίδιους επιχειρηματίες που έχουν εξαγοράσει και τον tour operator Labirint… και το κόβουμε εδώ, αν και έχουμε πάρα πολλά να μεταφέρουμε, γιατί όπως είπαμε χρειάζεται προσοχή και απόλυτη διασταύρωση όσων μαθαίνουμε.

Εξάλλου, χθες, είχαμε άλλη μία πτώχευση tour operator, την τρίτη μετά τον Neva και τον Windrose”, αυτήν του “Expo Tour”, με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά περισσότερα στοιχεία… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.