Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Περιοχή “άγριας δύσης” έχει καταντήσει ο Λαγανάς


Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του Λαγανά θίγουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής με σκοπό να γίνει ενημέρωση και ακολούθως προσπάθεια να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. 
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον –Ε- ο επιχειρηματίας και πρώην εκπρόσωπος του συλλόγου των μπαρ Κώστας Καψάσκης είπε ότι όλοι βιώνουν κατάστασης ζούγκλας και άγριας δύσης η οποία δεν...

μας τιμά στα μάτια των τουριστών, αλλά υποβαθμίζει τα πάντα.
«Στην περιοχή υπήρχαν πάντα σοβαρά προβλήματα και έχει αφεθεί στην τύχη της προ πολλού. Έχει καταντήσει να είναι μία περιοχή άγριας δύσης. Ένα Ελ Ντοράντο, ένα μέρος τυχοδιωκτικό, είναι μία πόλη του Φαρ Ουέστ με πολλούς τυχοδιώκτες. Σαν κάτοικος αυτής της πόλης, γιατί είναι πόλη με κατοίκους που μένουν εκεί όλο το χρόνο και δεν είναι περιοχή που ανήκει σε ομάδα επιχειρηματιών, σας λέω ότι: Υπάρχει σχέδιο πόλης αλλά δεν υπάρχει σχολείο, εκκλησία, ιατρικό κέντρο ή ότι άλλο απαιτεί μία πόλη. Το 1992 έγινε η ρυμοτόμηση και το 1994 μία πράξη εφαρμογής για να γίνει η πόλη. Υποτίθεται ότι συγκεντρώθηκαν χρήματα στο Δήμο για να εφαρμοστεί κάτι αλλά δεν έγινε τίποτα. Αυτή είναι η χειρότερη χρονιά όλων. Αυτό δεν είναι λόγω κρίσης αλλά λόγω κακού στησίματος όλης της περιοχής».

Ένα ακόμα σημείο αναφοράς είναι η απουσία ονοματοδοσίας οδών, θέμα για το οποίο ο κ. Καψάσκης σχολίασε: «Θα σας πως κι αυτό το πολύ απλό: Δεν έχουμε δώσει ονόματα στους δρόμους ούτε αριθμούς στα κτίρια. Ένα γράμμα δεν μπορεί να πάει στον αποδέκτη και γράφουμε Λαγανάς δίπλα στο τάδε ξενοδοχεία ή εστιατόριο ή μπαρ. Δεν υπάρχει σήμανση και ταμπέλα που να οδηγεί στον Παντοκράτορα. Δεν είναι έτσι όλοι οι Δήμοι! Υπάρχουν κάποιοι που σέβονται τους πολίτες ενώ εδώ δεν σεβόμαστε τίποτα».

Για το πολύ σοβαρό και άλυτο επί μακρόν πρόβλημα με την παρουσία ομάδων αθίγγανων που κατακλέβουν τους αλλοδαπούς τουρίστες, κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ο κ. Καψάσκης είπε: «Πρώτο και σημαντικό πρόβλημα που έχει παραγίνει είναι οι αθίγγανοι οι οποίοι δεν είναι Έλληνες. Δεν γνωρίζουμε την εθνικότητά τους και δεν υπάρχουν αρχεία στη χώρα μας για να τους βρούμε αν συμβεί κάτι. Δεν ξέρουμε αν έχουν άδεια παραμονής. Οι τουρίστες παραπονούνται ότι τους κλέβουν και κυρίως τους παίρνουν τα κινητά τηλέφωνα. 
Η αστυνομία έχει πιάσει κάποιους από αυτούς. Υπάρχει η φήμη ότι κάποιοι Ζακυνθινοί συνεργάζονται μαζί τους και τους παίρνουν τα κινητά και τα πουλάνε. Το θέμα είναι βαθύ. Υπάρχει καταγγελία τουρίστα που του τράβηξαν το χρυσό σκουλαρίκι από το αυτί και το έκοψαν την ώρα που ήταν μεθυσμένος. Πίσω από τα μικρά παιδάκια κρύβεται το χάος της εγκληματικότητας. Γίνονται πράγματα από την αστυνομία αλλά δεν φτάνουν».

Εκείνο που επεσήμανε ο κ. Καψάσκης είναι ότι στην Κεφαλονιά τα πράγματα είναι διαφορετικά και η αυτοδιοίκηση έχει ενδιαφερθεί για τέτοιου είδους προβλήματα. «Στην Κεφαλονιά ο Δήμαρχος κ. Παρίσης δεν αφήνει τους αθίγγανους να περάσουν από το λιμάνι και τα κατάφερε σε αυτό. Έχουμε ελπίδες στον κ. Κολοκοτσά να κάνει κάτι.

Ο τουρίστας που πηγαίνει σε μία περιοχή και τη βλέπει βρώμικη με τα σκουπίδια, με τους ζητιάνους, νομίζει ότι ήλθε σε μια περιοχή πολύ φτωχή, χωρίς πολιτισμό και αρχές. Μιλάμε για μία κατάσταση ζούγκλας και για μία τραγική εικόνα. Δηλαδή πρέπει να αυτοδικήσουμε έξω από τα σπίτια μας για να ενδιαφερθεί κάποιος;» αναρωτήθηκε ο κ. Καψάσκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.