Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου για την ετήσια Θερινή της Συναυλία


Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου
-1836-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 10 Αυγούστου 2014, Κυριακή, ώρα 21:00, στο προαύλιο του Α’ Δημοτικού σχολείου, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου δίνει την καθιερωμένη, ετήσια, θερινή συναυλία της, με κύριο σκοπό, όπως κάθε χρόνο, την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, καθώς και να καταδειχθεί ότι ένας από τους σημαντικότερους...
παράγοντες του Επτανησιακού πολιτισμού, συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο του, με την στήριξη του Ληξουριώτικου και Κεφαλονίτικου κοινού.
Η συναυλία αυτή, όμως, είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.
Το κτίριο της Φιλαρμονικής, με τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα, κατέστη προσωρινώς ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.
Η Φιλαρμονική, μην έχοντας χώρο για μαθήματα, φιλοξενούμενη σε ακατάλληλες αίθουσες, αναγκάστηκε να περιορίσει την εκπαιδευτική της λειτουργία, με αποτέλεσμα μια ολόκληρη γενιά μαθητών, να κινδυνεύει να χαθεί.
Απαιτούνται χρήματα, όχι μόνο για την επισκευή του κτιρίου, αλλά, κυρίως, για την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, πράγμα που χρόνια η Σχολή προσπαθεί, αλλά τώρα είναι άκρως απαραίτητο. Επί πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα έσοδα του Σωματείου έχουν μειωθεί, ενώ τα πάγια έξοδα έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Η φειδωλή κρατική ενίσχυση για την αποκατάσταση του κτιρίου, καθυστερεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Οι δωρεές από συλλόγους και ιδιώτες, αν και άκρως συγκινητικές και ενθαρρυντικές, δεν επαρκούν.
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, σας χρειάζεται ΤΩΡΑ, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο.
Προμηθευτείτε όλοι εισιτήρια για την συναυλία, πράττοντας έτσι το χρέος της δικής μας γενιάς απέναντι στο ιστορικό Ληξουριώτικο Σωματείο.
Η Φιλαρμονική περιμένει την ανταπόκρισή σας
                                  
   Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.