Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να στηριχθεί το Εσπερινό Γυμνάσιο


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να στηριχθεί το Εσπερινό Γυμνάσιο
από κάθε ενέργεια που φαλκιδεύει την ύπαρξή του
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ως υποκριτική τη στάση της Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς σχετικά με τα τεκταινόμενα για ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Με αφορμή καταγγελίες της ΕΛΜΕ-ΚΙ αλλά και εκπαιδευτικών και μαθητών, για τους κινδύνους υπονόμευσης του Εσπερινού Γυμνασίου (με Λυκειακές Τάξεις) από νέες δομές - που απευθύνονται στις ίδιες ηλικίες και με το ίδιο αντικείμενο, ο αρμόδιος Α/δήμαρχος Παιδείας είχε διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών της με μονομερείς ενέργειες του ΣΔΕ Κέρκυρας. Το ΣΔΕ Κέρκυρας επανέρχεται ακάθεκτο και εμφανίζεται με ιδιαίτερη ζέση (λόγω ΕΣΠΑ;;;) ως πρωταγωνιστής για την ίδρυση ΣΔΕ στην Κεφαλονιά!!! Μάλιστα...
διαφημίζει την πραμάτεια με όρους αγοράς και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί, ουσιαστικά, ένα ευρύ φάσμα που σήμερα καλύπτεται από το Εσπερινό να το εγκαταλείψει και να σπεύσει στο «εύκολο - γρήγορο – καινοτόμο – ευέλικτο» πρόγραμμα του ΣΔΕ. Στην προσπάθεια αυτή εμφανίζει ως βοηθό του το Δήμο Κεφαλονιάς και ειδικά τη Δημοτική Ενότητα Παλικής.

Θυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Α/Δημάρχου κ. Κεκκάτου, οι οποίες δεν επαναλήφθηκαν ενόψει της παρουσίασης του ΣΔΕ στο Ληξούρι:

«Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία ΣΔΕ στην Κεφαλονιά, αποτελεί συλλογική ευθύνη φορέων που εκπροσωπούν θεσμούς της τοπικής πολιτικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και μόνο ως τέτοια μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Τέλος, είναι δεδομένος ο σεβασμός μου προς την εκπαιδευτική κοινότητα, την οποία ως Δημοτική Αρχή υπηρετούμε πάντοτε με προθυμία και τιμή.»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να στηριχθεί, σε συνθήκες στραγγαλισμού της δημόσιας εκπαίδευσης από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, το Εσπερινό Γυμνάσιο και να μην ανοίξει κανένας δρόμος για κατάργησή του (πχ λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού). Η κάλυψη άλλων εκπαιδευτικών αναγκών που σήμερα μένουν ακάλυπτες (πχ ΑΜΕΑ, ειδική αγωγή, εργαζόμενοι ενήλικοι μαθητές με αδυναμία πρόσβασης στο Αργοστόλι κλπ) και στη βάση των διεκδικήσεων του μαζικού κινήματος και των φορέων του, υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθεί συγκροτημένα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Άλλωστε μια σειρά αιτήματα ιδρύσεων / αναβάθμισης σχολείων, για οποία υπάρχουν αποφάσεις ΔΕΠ και ΔΣ, εκκρεμούν και πρέπει να απαιτηθεί η υλοποίησή τους από την κυβέρνηση. Πάντα με κριτήριο τη στήριξη των υπαρχόντων δομών, τη δημόσια δωρεάν σταθερή (κι όχι εφήμερη με τη λήξη των ΕΣΠΑ) παροχή παιδείας για όλους χωρίς διακρίσεις. Κι αυτό, να μην ξεχνάμε, απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό με κρατικούς πόρους και μόνιμο προσωπικό ώστε να μην αποτελεί απλό ευχολόγιο.
Αργοστόλι 7/6/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.