Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓΑΚ
Μεγάλη αναστάτωση και πολλά - εύλογα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εξελισσόμενη και συστηματικά επίμονη απόπειρα, να κλείσει ο οργανωμένος Δημοτικός χώρος στάθμευσης της κάτω πλατείας, στην πόλη της Κέρκυρας και μάλιστα απόπειρα που εξελίσσεται μέσα στην περίοδο τουριστικής αιχμής, με ότι συνέπειες και αν έχει αυτό. 
Το θέμα έχει απασχολήσει, με ουσιαστικές και χρήσιμες αναφορές τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και έχουν αναδειχθεί αρκετές πλευρές του. Είναι σε όλους....γνωστό, ότι το οργανωμένο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας επιτελεί ένα ουσιαστικό ρόλο στην ομαλή κυκλοφοριακή λειτουργία αυτής της ευαίσθητης και κεντρικής περιοχής της πόλης. Είναι σε όλους γνωστό πως εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής του ιστορικού κέντρου αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, που σταθμεύουν εκεί με ασφάλεια. 
Αυτό αναγνωρίζεται ευρύτατα και το υπογραμμίζουν με έμφαση, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες της περιοχής. Είναι σε όλους γνωστό, ότι ο χώρος στάθμευσης προβλέπει θέσεις και εξυπηρετεί ανάγκες στάθμευσης συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, που τις έχουν απόλυτη ανάγκη. 
Είναι σε όλους γνωστό ότι ο οργανωμένος χώρος στάθμευσης της πλατείας αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο, έσοδα με μεγάλη σημασία - ειδικά - αυτήν την δύσκολη εποχή. Είναι, επίσης, σε όλους γνωστό ότι οι έμπειροι εργαζόμενοι του οργανωμένου χώρου στάθμευσης της πλατείας, με την συνεχή παρουσία τους στο χώρο και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, συμβάλουν ουσιαστικά και επικουρικά στην κυκλοφοριακή ομαλότητα της περιοχής.
Τα ερωτηματικά που τίθενται και συζητιούνται ανάμεσα στον κόσμο, στους κάτοικους, ανάμεσα στους εργαζόμενους, είναι πολλά και διάφορα, αναφορικά με αυτές τις μεθοδεύσεις και τους λόγους που τις προκαλούν. Πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν να αναφερθούν και να επισημανθούν, όχι όμως τώρα.. Υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνουμε δημόσια στο συγκεκριμένο θέμα, η ΕΡΓΑΚ, ενώνει την φωνή της με τους συνάδελφους εργαζόμενους, που αυτονόητα βρίσκονται σε αναστάτωση και αναβρασμό και ζητά απο όλους τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν ταχύτατα για την διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του χώρου στάθμευσης. Ζητάμε απο όλους να αντιμετωπίσουν απο ορθολογική και κοινωνική σκοπιά το όλο ζήτημα, με πραγματικό ενδιαφέρον και να το επιλύσουν άμεσα. 
Πιο συγκεκριμένα ζητάμε και καλούμε: 1) Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου να συντονίσει και να κλιμακώσει τις ενέργειες του 2) Τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες (νομικές κλπ) να κινητοποιηθούν 3) Τον νυν και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και αντίστοιχα στην Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, να κινηθούν δραστήρια για την επίλυση. 4) Την νέα υφυπουργό Πολιτισμού Α. Γκερέκου να συμβάλει απο την πλευρά της. Θεωρούμε πως η άμεση επαναλειτουργία του Δημοτικού χώρου στάθμευσης της κάτω πλατείας αποτελεί επιτακτική κοινωνική και πρακτική ανάγκη για την πόλη αλλά και κίνηση λογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.