Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΟΥΔΗΣ – ΣΟΥΝΔΙΑΣ – ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ


14-05-2014
ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΟΥΔΗΣ – ΣΟΥΝΔΙΑΣ – ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
 
Ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αναστάσιο Συκιώτη, περιόδευσαν στα εγκαταλελειμμένα νησιά Καστού και Καλάμου.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την εγκατάλειψη τους από τη διοίκηση Σπύρου και την κυβέρνηση της Αθήνας ήταν έντονες.
1.     Στον Κάλαμο, ενώ ήταν έτοιμη η μελέτη για να εγκατασταθούν υπό εγκατάλειψη κρηπιδώματα, τα οποία είχαν κατασκευάσει οι παππούδες τους με εθελοντική εργασία, η διοίκηση Σπύρου δεν έκανε τίποτα.
2.     Για μια ράμπα – γλίστρα για να μπαινοβγαίνουν οι βάρκες στο νερό, που έπρεπε μόνο του το κράτος να κατασκευάσει εδώ και χρόνια, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Αντιδήμαρχο Πέτρο Γιαννούτσο. 
3.     Κραυγή αγωνίας από τους λιγοστούς κατοίκους για τα ιχθυοτροφεία που καταστρέφουν οποιαδήποτε ελπίδα για κανάριες θάλασσες και τουρισμό.
4.     Δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής Δημοτικού σχολείου, μόνο 70 άτομα από τα οποία το 80% είναι γερόντια.
5.     Από τα πολλά χαράτσια, τα δύο θερινά μαγαζιά έχουν απλήρωτο το ρεύμα.
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΛΑΜΟ – ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΦΩΤΗ ΣΩΛΟ
 
Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση για τη διοίκηση Σπύρου, διότι δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει το θέμα του αγωγού ύδρευσης του νησιού.
Εξήραν τη σημερινή και θαρραλέα στάση του Γιώργου Καλούδη, ο οποίος τους υποστήριξε στα Περιφερειακά Συμβούλια, στον αγώνα ενάντια στα ιχθυοτροφεία, που βρωμίζουν τις θάλασσες και εξαφανίζουν τις πιθανότητες τουριστικής ανάπτυξης.  
Επισήμαναν ταυτόχρονα ότι η παράταξη Σπύρου, Μπεριάτου και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ των ιχθυοτροφείων και κατά της ζωής μικρών νησιών.
Ο κ. Καλούδης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα θέματα που θα δώσουν λύσεις για το μορφωτικό κέντρο και για την αποτελεσματική προώθηση έργων για τα μικρά νησιά, στα πλαίσια μιας νέας συμμαχίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με πιέσεις χωρίς έλεος προς την Αθήνα.
 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΔ ΚΕΡΚΥΡΑ
 
Αργά το βράδυ χθες, ο συνδυασμός ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ της Επτανησιακής Αναγέννησης περιόδευσε σε χωριά της βορειοδυτικής Κέρκυρας, Καβαλούρι, Αντιπέρδους, Καρουσάδες και Αυλιώτες.
Η υποδοχή ήταν θερμή και παντού εκφωνήθηκαν λόγοι από την παράταξη. Οι αγρότες και οι κάτοικοι έβαλαν θέματα αποδοκιμάζοντας την διοίκηση Σπύρου και την κυβέρνηση
για το θέμα της παράκαμψης των Αυλιωτών, που όπως είπαν, 5 χρόνια μας κοροϊδεύουν.
Για την πίσσα που πετάνε πάνω στους λάκκους στους δρόμους και την άλλη μέρα είναι πάλι λάκκοι, για τα φράγματα που δεν έγιναν και δεν έχουν νερό να βράσουν φακές, για την εξευτελιστική τιμή λαδιού που με 1 κιλό αγοράζουν ένα μπουκάλι νερό εμφιαλωμένο και όλοι  αναγνώρισαν τους αγώνες του Γιώργου Καλούδη και της παράταξης για τα γενικά πολιτικά θέματα και για τα προβλήματα των αγροτών, καθώς και  για τα θέματα της Κέρκυρας, εκδηλώνοντας δυναμική υποστήριξη.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
υπ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.