Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δημητράτος: Θα πληρώσουν "φίλοι" κι εχθροί.



"Θα αποδοθούν ευθύνες σε φίλους και εχθρούς", δήλωσε ο Δημητράτος, όταν ρωτήθηκε στον Πόρο, ποιος είναι υπεύθυνος για τη μερική ακύρωση του ψηφοδελτίου. Συμπληρώνοντας ότι «ο "Καλλικράτης" είναι αντισυνταγματικός και έγινε διασταλτική ερμηνεία του νόμου».
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση ηθικής εξέγερσης, και είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει την "5η φάλαγγα της διαπλοκής" που από καιρό σχεδίαζε την εξόντωση του δημοτικού ψηφοδέλτιου, με αντάλλαγμα κάποια ψηφάκια στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο. 
Ένας μόνο άνθρωπος, χρησιμοποιώντας το επιστημονικό και πολιτικό του κύρος, είναι αυτός που μείωσε κατά ένα τον....
αριθμό των υποψηφίων της Λειβαθούς, διαβεβαιώνοντας ότι είναι νόμιμο.
Το ψηφοδέλτιο των "οφειλετών", των ανέργων και των κατεστραμμένων οικονομικά δεν έχει χρηματοδότες και είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που δεν έχει δικηγόρο στους συνδυασμούς του.  Γνωρίζουμε τις μεθοδεύσεις και, από την πρώτη μέρα, τις έχουμε καταγράψει και δημοσιοποιήσει, δίνοντας ονοματεπώνυμα. Είμαστε εκείνοι που, από τη πρώτη στιγμή, γράψαμε ότι ποτέ στην ιστορία της τοπικής συγκυβέρνησης και διαπλοκής, που συμπεριλαμβάνει 3 δημοτικά και 3 περιφερειακά ψηφοδέλτια, δεν είδαμε τόση απροκάλυπτη συνεννόηση. Δεν φανταστήκαμε ποτέ, όμως, ότι κάποιοι θα ακύρωναν, με τις πράξεις τους, ακόμα και τη δική τους "επιστημονική επάρκεια", ευρισκόμενοι στην υπηρεσία άλλων. Το "έκαμα λάθος" δεν υπάρχει, όταν η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.
Αυτά τα γράφουμε για τους πονηρούς εκ των διαπλεκόμενων, που λένε ότι ο Δημητράτος "είναι πέρα για πέρα ανέτοιμος να κυβερνήσει την Κεφαλονιά". Αυτά λένε οι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία ψευδώνυμοι και, ταυτόχρονα, στηρίζουν τα πρόσωπα που συνεννοημένα αλληλοϋποστηρίζονται. Στην πολιτική για την επιβίωση των πολλών δεν υπάρχουν φιλίες. Υπάρχουν συμφέροντα των πολλών ή των ολίγων. Οι φιλίες είναι για την καθημερινή μας ζωή και δεν χαλάνε, γιατί βρεθήκαμε, πρόσκαιρα, "αντίπαλοι". Όλοι και όλα κρίνονται.
Μηνύστε με, αν μπορείτε
Το νομικό καθεστώς της άνομης Ολιγαρχίας απαγορεύει την αναφορά σε ονόματα, ακόμα και όταν τα γεγονότα είναι πραγματικά. Θεωρείται "συκοφαντική δυσφήμιση".
Επειδή ξέρουμε να κυβερνούμε και να διαχειριζόμαστε τις ζωές μας, δεν βάζουμε ονόματα. Τα ξέρουν και οι πέτρες. Τα ξέρουν και τα λένε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ενεπλάκησαν στις διαδικασίες και είναι αποφασισμένα να τιμωρήσουν. Τα λένε και τα λέμε, με ένα ευφυή τρόπο, που δεν μπορεί να μας καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου μιας ολιγαρχικής δικαιοσύνης. Τα είπε ο Δημητράτος, αναφερόμενος σε «απόδοση ευθυνών  σε "φίλους"».
Το δίλημμα τούτων των εκλογών σε περιφέρεια και δήμο είναι: Οι Κεφαλονίτες ενάντια στην πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία της Κεφαλονιάς.
Είναι οι "Ριζοσπάστες ξανά", με υποψήφιο δήμαρχο τον Μάκη Δημητράτο,  ενάντια σε όλους τους άλλους. (Και έχουμε εξαιρέσει από τους "άλλους" το ΚΚΕ).
Με κενά ψηφοδέλτια, ψηφίζουμε Δημητράτο και Ριζοσπάστες Ξανά.
Αυτά, γιατί ξέρουμε να αποδίδουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Οργή Λαού οργή Θεού.
Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο λαό και δεν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ηθική στην πολιτική διαπερνά όλα τα κόμματα και τις ιδεολογίες. Είναι υπόθεση που αφορά τις ζωές όλων μας.
Ανεξαρτήτως αυριανού αποτελέσματος, κάποιοι είναι "τελειωμένοι" πολιτικά. Η ζωή και η πολιτική έχουν πολλούς γύρους. Ακόμα κι αν μια μάχη χαθεί, δεν χάνεται ο πόλεμος για Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Ήρθαμε για να μείνουμενα νικήσουμε, να λευτερωθούμε.
Καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια τεράστια ηθική πλειοψηφία των Κεφαλλήνων ενάντια στην τοπική οικονομική και πολιτική Ολιγαρχία.
Οι καιροί απαιτούν Επανάσταση. Είμαστε Ριζοσπάστες, είμαστε Επαναστάτες. Για την απελευθέρωση από τα χρέη μας. Για την εγκαθίδρυση Δημοκρατίας, παντού.
 http://www.ithacanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.