Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμαχίες και οι εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης


Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση που έρχονται, μαζί με τις Ευρωεκλογές, θα είναι όχι μόνο δύσκολες αλλά και κομβικές για το που πάει ο τόπος. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι, η έμφαση του αντι-μνημονιακού στοιχείου, οι συμμαχίες και ειδικά ο τρόπος που επιδιώκει να βρει συμμάχους.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί οτι οι περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Δήμαρχοι πρέπει να.... έχουν σαφές αντι-μνημονιακό στόχο και να το έχουν αποδείξει στην κοινωνία μέσα στους αγώνες και στα κινήματα.
Η κοινωνία δεν έχει εμπιστοσύνη σε αμφίβολους και πρόσωπα που δεν έχουν επιδείξει μέχρι τώρα τίποτε για την χώρα που καταστρέφεται, για τα εκατομμύρια των ανέργων, των άστεγων και των κατατρεγμένων από την άδικη φορολογική πολιτική του κράτους.
Μπαίνει το ζήτημα όμως αν χρειάζονται ή όχι σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή.
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να είναι καταφατική. Ναι, χρειαζόμαστε συμμάχους.
Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάγκη να είναι ανοικτά και σε όλους εκείνους που δεν στάθηκαν από την πρώτη στιγμή μαζί μας. Είναι όμως έντιμα στοιχεία και ειλικρινά θέλουν να δουλέψουν δίπλα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Αλλιώς πως θα αναπτύξουμε την υπόθεσή μας ;
Πολιτικά πρόσωπα όμως του συστήματος που βρίσκονται σε πορεία απεμπλοκής , άλλος νωρίτερα και άλλος αργότερα από την κυβερνητική προπαγάνδα πχ. Βουδούρης κλπ δεν έχουν θέση στην συμμαχία.;
Η απάντηση είναι : Αν πράγματι εκφράζουν κοινωνικές δυνάμεις και όχι τον εαυτό τους μόνο, ας κατέβουν με δικούς τους συνδυασμούς και μετά τις εκλογές θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε μαζί τους σε συγκεκριμένους στόχους που μπορεί να συμμαχήσουμε.
Κάθε άλλη επιλογή λύσης του προβλήματος των συμμαχιών, ελαττώνει και συσκοτίζει το στίγμα μας και την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας και του λαού και είναι ολέθριο λάθος.

Στέλιος Ματαράγκας-Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Κραναίας Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.