Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ερώτηση ΑΝ-ΕΛ για τους Καταστροφικούς Συντελεστές Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στον Τουρισμό

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  
Την επιτακτική ανάγκη στον Τουρισμό να εξισωθούν οι συντελεστές φορολόγησης ακινήτων των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων, με εκείνους των νομικών προσώπων, ζητούν δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με Ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννη Στουρνάρα.

Η Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής Α' Αθήνας και Τομεάρχης Τουρισμού των ΑΝΕΛ και ο Τέρενς Κουίκ Βουλευτής Επικρατείας, με κοινοβουλευτική εποπτεία στο σύνολο των τουριστικών νησιών πλην Δωδεκανήσων, επισημαίνουν.....
ότι αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ εξίσωση των συντελεστών, οι ιδιοκτήτες τουριστικών ακινήτων θα υποστούν καταστροφή και κυρίως εκείνοι των ενοικιαζομένων δωματίων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

κ.κ. Υπουργοί,

Τα οικονομικά μεγέθη και οι αριθμητικές εξελίξεις καταδεικνύουν ότι ο τουρισμός αποτελεί τον τομέα εκείνο που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον ευεργετικό οικονομικό παράγοντα  που πιθανότατα να βγάλει την χώρα από τη μέγγενη της κρίσης του χρέους, και να ανοίξει νέους ορίζοντες για όλους του Έλληνες.

Ένας κλάδος που ενισχύει την εθνική οικονομία, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλει στην ανάπτυξη και προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματίες.

Επιβάλλεται η ενίσχυση και προώθηση του τουριστικού κλάδου μέσα από μέτρα και ρυθμίσεις.

Όπως μας επισημαίνει ο Γραμματέας των ΑΝΕΛ και πρώην Βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στην συγκυβερνητική φοροεπιδρομή που περιλαμβάνει και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΕΣ διορθώσεις, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να εξισωθούν οι συντελεστές φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων με τα νομικά πρόσωπα, καθώς η οικονομική επιβάρυνση σε εταιρείες νομικών προσώπων είναι 0,33 τις χιλίοις σε αντίθεση με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται από 0,5% έως 2% ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται.

Η μη εξίσωση των φορολογικών συντελεστών θα οδηγήσει τον κλάδο των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων στην  καταστροφή.

Τη στιγμή που ο Υπουργός  Οικονομίας χαρακτηρίζει εθνικό ζήτημα, το εθνικό σχέδιο για τη θεμελίωση αναπτυξιακού προτύπου της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί να προωθεί και να υιοθετεί ρυθμίσεις που αποδομούν τη βαριά βιομηχανία της οικονομίας μας.

Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων και έντονων προβληματισμών,  ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεστε ναι ή όχι να διασφαλίσετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου;
  2. Προτίθεστε ναι ή όχι να εξισώσετε τους  συντελεστές φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων, με τα νομικά πρόσωπα, για να αποτραπεί η καταστροφή του τουριστικού κλάδου;

Ο ερωτών Βουλευτής              Η ερωτώσα Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ          Έλενα Κουντουρά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.