Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Με εθελοντές – εργαζόμενους οι Παιδικοί Σταθμοί

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιεστικά ερωτήματα από τη Λαϊκή Συσπείρωση 

Σημείο τριβής στο προχθεσινό Συμβούλιο υπήρξε η εργασιακή σχέση με την οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 30 περίπου άτομα στους Παιδικούς
 Σταθμούς
καθώς η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει ότι προσφέρουν εθελοντική εργασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται ερωτήματα για το εν λόγω ζήτημα και στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντίνου ζήτησε να ενημερωθεί για το έργο που επιτελούν αυτοί οι εργαζόμενοι, αν είναι σε καίρια πόστα και τι γίνεται με τα παιδιά αν απουσιάσουν.
Απαντώντας η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Αρετή Βυθούλκα είπε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε βοηθητικά πόστα και άρα η όποια απουσία τους δεν δημιουργεί πρόβλημα.
Ερωτήματα κατέθεσε και ο σύμβουλος Σπύρος Φαραός ο οποίος αρχικά είπε ότι ο συνδυασμός που εκπροσωπεί θέλει να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί αλλά υπάρχει θέμα με την εθελοντική εργασία καθώς.....
υπάρχουν φήμες ότι ίσως πληρώνονται από αλλού.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Φαραός επεσήμανε ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και πρέπει να απασχολήσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και την κοινωνία. «Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν αναπτυχθεί τα Τμήματα των Παιδικών Σταθμών και υπάρχει μεγάλη κάλυψη, όμως υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με την πληρωμή των τροφείων κλπ. Οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες για να υπάρχει πλήρες πρόγραμμα με νηπιαγωγούς, μαγείρους, καθαρίστριες και ότι άλλο χρειάζεται. Ο Δήμος έχει την πολιτική ευθύνη να διεκδικήσει κονδύλια και προσωπικό αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το 50% της λειτουργίας καλύπτεται από εθελοντές και εμείς αυτό το θεωρούμε πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά απαράδεκτο και υπάρχει ευθύνη της Δημοτικής αρχής που περνά αυτού τους είδους τις σχέσεις. Επίσης δουλεύουν ανασφάλιστοι και με πλήρες ωράριο».

Κυκλοφορεί ως φήμη ότι ο Δήμαρχος και άλλοι παράγοντες τους παίρνουν τηλεφωνικά για να εργαστούν και η επιλογή της δημοτικής αρχής δεν μας βρίσκει σύμφωνους, κατέληξε ο κ. Φαραός.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.