Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: "ΑΤΕΙ και ΑΕΝ Ιονίων - ΕΠΑΛ Ιθάκης καραδοκούν οι ιδιώτες"

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΤΕΙ και ΑΕΝ Ιονίων - ΕΠΑΛ Ιθάκης:
εφοπλιστές και άλλοι κεφαλαιοκράτες καραδοκούν
Κοινός αγώνας για το δικαίωμα σπουδαστών – μαθητών σε δημόσια δωρεάν παιδεία
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών – σπουδαστών που αναπτύσσεται πανελλαδικά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων, που αφαιρεί το δικαίωμα στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου επιστημονική μόρφωση, που τους θέλει αύριο εργαζόμενους - σύγχρονους σκλάβους, που φορτώνει την κρίση στο λαό για να την βγάλουν λάδι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που με τους νόμους των τελευταίων χρόνων για την........
Ανώτατη Εκπαίδευση ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν αναπόσπαστη επέκταση του νέου σχολείου, στηρίζονται στις ίδιες οικονομικές και πολιτικές αφετηρίες.
Στη Κεφαλονιά και το Θιάκι τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που πουλά η διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή του ΑΤΕΙ Ιονίων, οι νέες ανούσιες αντιπαραθέσεις στελεχών της τοπικής διοίκησης περί βιωσιμότητας ή μη των τμημάτων, δεν πρέπει να κρύβουν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» και τη συναίνεση των διοικούντων με αυτή την πολιτική. Τοπική διοίκηση και ΑΤΕΙ Ιονίων προωθούν της διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στις σχολές, μέσα από συναντήσεις, επαφές και συμπράξεις. Στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, όπως και σε άλλες ΑΕΝ, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων δίνεται μέσο για να γίνουν βορά στους εφοπλιστές, για να μπουν με χέρια και με πόδια μέσα στις σχολές. Στην ίδια κατεύθυνση εκδηλώνεται και το εφοπλιστικό ενδιαφέρον για το ναυτικό ΕΠΑΛ Ιθάκης.
Ο λαός της Κεφαλονιάς, οφείλει να σταθεί δίπλα σε φοιτητές – σπουδαστές - μαθητές.
Να απαιτήσουμε:
·       Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Υλοποίηση των αιτημάτων της ΕΛΜΕ για το ΕΠΑΛ Ιθάκης.
·       Τώρα επαρκή χρηματοδότηση σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ – ΑΕΝ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Να αποδοθούν για τις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών των ΑΕΝ τα κονδύλια του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, για τα οποία έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003, καθώς και τα κονδύλια από την ΕΕ που ανέρχονται στα 41 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Όχι ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
·       Κατάργηση του νόμου-πλαισίου και του σχεδίου «Αθηνά», μπλοκάρισμά τους. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και την έρευνα.
·       Ούτε ευρώ για σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Να αξιοποιηθούν η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Άμεσα και πλήρως να λειτουργήσει η εστία στη Λάσση. Να λειτουργήσουν ξανά τα εστιατόρια και να διασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση για τους σπουδαστές της ΑΕΝ. Για τους φοιτητές – σπουδαστές που έχουν ανάγκη να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
·       Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα αντικείμενα σπουδών.
·       Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Δωρεάν μετεκπαίδευση για τους σπουδαστές των ΑΕΝ. Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν σε παραγωγή νέας γνώσης. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πάνω στο αντικείμενο σπουδών με όλα τα δικαιώματα.
·       Καμιά απόλυση προσωπικού σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ - ΑΕΝ.
Αργοστόλι 21/12/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.