Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σοβαρό θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ


Συνέντευξη τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Κάναμε περισσότερα απ’ όσα μπορούσαμε και διατηρήσαμε το ΤΕΙ με πολύ κόπο, είπε ο Γ. Πολίτης
Πολλές δυσκολίες αντιμετώπισε η διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ειδικά το τελευταίο διάστημα και αυτό έγινε γνωστό στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία των σπουδαστών. Σε κίνδυνο παραμένει το Τμήμα Επικοινωνίας του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά και γίνεται προσπάθεια να.......
διασωθεί.

Ο Πρόεδρος Ναπολέων Μαραβέγιας μίλησε με θερμά λόγια για το νέο κτίριο του ΤΕΙ στην Παναγούλα το οποίο επιτρέπει να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της διοίκησης. «Υπάρχουν αρκετά προβλήματα και είμαστε εδώ για να τα λύνουμε» είπε ο Πρόεδρος και ενδεικτικά ανέφερε την έλλειψη προσωπικού και τα επαγγελματικά δικαιώματα των παιδιών.

Ο κ. Μαραβέγιας μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται ώστε να στελεχωθούν διοικητικά τα Τμήματα με το θεσμό των υποτρόφων πανεπιστημιακών κι ακόμα αναφέρθηκε στη βοήθεια που δίνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης που έχει βάλει στην υπηρεσία του ΤΕΙ την επιρροή του στο μιντιακό σύστημα.

Ο Αντιπρόεδρος Γιπάννης Δραγώνας αναφέρθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας του Ιδρύματος και τα ανοίγματα στις τοπικές κοινωνίες. «Τα αποτελέσματα δεν έχουν φτάσει εκεί που θα θέλαμε αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Στο τέλος θα βγει κερδισμένη η Περιφέρεια. Κάναμε υπερβάσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά είχαμε σημαντικούς συμπαραστάτες» είπε ο κ. Δραγώνας

Ο κ. Γιάννης Πολίτης μίλησε για την ιδέα της Ιόνιας Πολιτείας και πως αυτή βρίσκει ανταπόκριση μέσα από το ΤΕΙ. Είπε ότι η πολιτιστική ενοποίηση περνά μέσα από την εκπαίδευση και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να ασχοληθούν ενεργά και να θεωρήσουν δική τους υπόθεση την διατήρηση της λειτουργίας του ΤΕΙ. «Κάναμε περισσότερα απ’ όσα μπορούσαμε και διατηρήσαμε το ΤΕΙ με πολύ κόπο. Για να συνεχίσει χρειάζεται εξωστρέφεια, προβολή της δουλειάς μας και συνεργασία με τα Πανεπιστήμια» ανέφερε ο κ. Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.