Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΑΣ-ΚΙ: Στις Τράπεζες οι αγρότες για την εξόφληση του τσεκ για το 2013

Αργοστόλι, 19.12.2013 
Αρ. Πρωτ. 1083
Στις Τράπεζες οι αγρότες για την εξόφληση του τσεκ για το 2013
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό αγρότη και κτηνοτρόφο ότι, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.), ξεκίνησε την πίστωση της πολυπόθητης εξόφλησης της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 
Πρόκειται για χρήματα που δικαιούνται, με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν.... προσκομίσει, μετά και την διόρθωση σφαλμάτων και της διευθέτησης προβλημάτων που είχαν σχέση με την επιλεξιμότητα των αγροτεμαχίων στην Κεφαλλονιά και το Θιάκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υ.Α.Α.Τ., το 90% των δικαιούχων αγροτών πανελλαδικά λαμβάνει ποσά πληρωμής που είναι πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του. Μόλις 1,31% των παραγωγών, δεν λαμβάνουν ενίσχυση, διότι προέκυψαν ευρήματα επιλεξιμότητας από τους διασταυρωτικούς επιτόπιους και μηχανογραφικούς ελέγχους του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Και για αυτούς τους παραγωγούς, όπως και άλλους, που έχουν λάβει μικρότερα ποσά από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα, αμέσως μετά τις γιορτές, υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός, ως Πύλη Εισόδου για το Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης, διαθέτει πλήρες αρχείο για την εξυπηρέτηση όλων των παραγωγών δικαιούχων των επιδοτούμενων Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία περιλαμβάνεται και η Ενιαία Ενίσχυση. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης στο Αργοστόλι.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.