Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Περιφερειακός σύμβουλος. Μάκης Φόρτες από την Κεφαλλονιά


Δεν θα είμαι υποψήφιος στην περιφέρεια Με ενδιαφέρουν οι δημοτικές εκλογές
- Ο κ. Σπύρου θα χάσει πανηγυρικά» δηλώνει και βλέπει νίκη ενός αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου

- 2 στους 3 πολίτες απογοητευμένοι στην ΠΙΝ σύμφωνα με έρευνα της ALCO που δεν παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη
Την πρόθεσή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις επικείμενες εκλογές, ανακοίνωσε μέσω του -Ε- ο περιφερειακός σύμβουλος της Επτανησιακής Αναγέννησης Γεράσιμος Φόρτες, ο οποίος όμως υπογράμμισε πως θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Γιώργο Καλούδη, επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο σήμερα ανήκει.
Ο κ. Φόρτες, ανέφερε πως είναι πλήρως απογοητευμένος από την κατάσταση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ωστόσο τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι.......
αντιμνημονιακές δυνάμεις που σήμερα εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σχετικά δε με την υποψηφιότητα του σημερινού Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, σχολίασε πως δε θα έχει καμία τύχη στην κάλπη.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο που έχει να δείξει σήμερα η Περιφέρεια σε ότι αφορά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τόνισε πως στα νησιά του Ιονίου καταγράφεται πολύ μικρή απόδοση σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ κοινό χαρακτηριστικό της στάσης όλων των Περιφερειαρχών είναι η απουσία οποιασδήποτε διεκδίκησης από την Πολιτεία για τα χρήματα που παρακρατούνται από τους φόρους και θα έπρεπε να αποδίδονται στις Περιφέρειες.

Ο κ. Φόρτες επικαλέστηκε ακόμη στατιστική έρευνα κοινής γνώμης που εκπονήθηκε μια στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ , χρηματοδοτήθηκε από την ΠΙΝ και πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2012. Στην έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ALCO, καταγράφεται σύμφωνα με τον κ. Φόρτε πως δύο στους 3 πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο και τη δραστηριότητα της ΠΙΝ. Αυτό μάλιστα που επεσήμανε, είναι πως τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν παρουσιαστεί δημόσια 18 μήνες μετά την εκπόνησή της και πως περιήλθε στην κατοχή του κ. Φόρτε, μετά από σωρεία αιτημάτων προς τη διοίκηση της ΠΙΝ και τελικά μετά από προσφυγή προς το Συνήγορο του Πολίτη.

Μιλώντας στον -Ε- ο κ. Φόρτες σχολίασε πως η απογοήτευση των πολιτών που καταγράφεται και στην έρευνα, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο κ. Σπύρου δεν ήθελε να την παρουσιάσει. Ο ίδιος πάντως προτίθεται, με ερώτηση που θα καταθέσει στον Περιφερειάρχη, να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και την πορεία των έργων.

«Ο θεσμός έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουν λυτρωτικό χαρακτήρα!» ανέφερε και συμπλήρωσε πως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις οι οποίες σήμερα εκφράζονται στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Το καλό του Καλλικράτη ήταν ότι επέτρεψε την αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων και την αντιπροσώπευση και των μικρών. Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα σχηματίσει ψηφοδέλτιο ενώ σε ότι αφορά την κίνηση γύρω από την κ. Γκερέκου, δεν τη θεωρώ τόσο αφελή ώστε να αφήσει τη βουλευτική έδρα για να τρέχει σε … περιπέτειες! Πιστεύω πως θα υπάρξει συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την στήριξη κοινών υποψηφίων σε περιοχές όπου υπάρχουν δυνατές υποψηφιότητες από το ΠΑΣΟΚ και πως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δε θα υπάρχει υποψηφιότητα από το ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο κ. Φόρτες και ανακοίνωσε πως ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Γιώργο Καλούδη, που είναι ένας εντιμότατος πολιτικός που αυτά που λέει τα πιστεύω. Όμως έχω απογοητευτεί από το θεσμό, από την Περιφέρεια και δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κυνηγάω Χίμαιρες, τουλάχιστον πολιτικά!» σχολίασε, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στις δημοτικές εκλογές εν αναμονή και των εξελίξεων με τον εκλογικό Νόμο

«Θα στηρίξω το σχήμα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ο Γιώργος Καλούδης και θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και εκλογή από την πρώτη Κυριακή ενός ψηφοδελτίου με αντιμνημονονιακές δυνάμεις» σχολίασε ακόμη ο κ. Φόρτες, ενώ για την υποψηφιότητα του κ. Σπύρου σχολίασε:

«Αυτό που εκτιμώ είναι ότι ο κ. Σπύρου θα χάσει πανηγυρικά και καλό θα ήταν να δούμε πρώτα αν θα είναι υποψήφιοι οι σημερινοί περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας!»

Σχολίασε πως και από την έρευνα της ALCO καταγράφεται η αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στο έργο της Περιφέρειας και επανέλαβε πως οι επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες συμπίπτουν χρονικά και με τη νέα προγραμματική περίοδο μπορούν να έχουν λυτρωτικό χαρακτήρα για Δήμους και Περιφέρειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.