Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Αιτήματα μαθητών Λυκείου Πάστρας

Γενικό Λύκειο Πάστρας
22/10/2013
Ανακοίνωση
Ως μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Πάστρας θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας.
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πάστρας διεκδικούμε:
-      Να μην κλείσει κανένα τμήμα επιλογής και να εγκριθεί η λειτουργία όλων. Να προχωρήσει άμεσα η έγκριση έξη τμημάτων επιλογής του σχολείου (Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Γαλλικά Β΄ Λυκείου, Αγγλικά, Αστρονομία, Γαλλικά Γ΄ Λυκείου, Ιστορία Τέχνης).
-      Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα γενικής παιδείας με 20 το πολύ μαθητές, όλες οι κατευθύνσεις και οι επιλογές ανεξάρτητα από αριθμό μαθητών.
-      Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές.

-      Ξεχωριστά σχολικά λεωφορεία για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση – κάλυψη των μαθητών που έρχονται από Μαυράτα / Θηράμονα / Κολαΐτη με ανταπόκριση για τα λεωφορεία.
-      Πρόσληψη καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
-      Κάλυψη ελλείψεων σε βιβλία.
-      Άμεση χρηματοδότηση όλων των σχολείων.
-      Κατάργηση των τρίχρονων πανελλαδικών εξετάσεων.
-      Άρση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων των καθηγητών.
-      Απόσυρση του Νόμου για το Νέο Λύκειο και το νέο ΕΠΑΛ (Κατάργηση της μαθητείας - Επαναφορά των καταργημένων ειδικοτήτων)
-      Να αντικατασταθούν τα κοντέινερς με αίθουσες βαρέως τύπου και να προχωρήσει το νέο σχολικό συγκρότημα με δημόσιες επενδύσεις. Να επισκευαστούν οι χώροι – να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές (πχ εργαστήριο πληροφορικής).

-      Αντισεισμική θωράκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.