Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Σπύρου…. μία από τα γνωστά του ανεκδοτάκια !!!

Του Μάκη Φόρτε
Η χθεσινή συνέντευξη του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου στην Κεφαλονιά είναι μνημείο παραπληροφόρησης, προκλητικότητας και φαιδρού πολιτικού λόγου, αφού θυμίζει συνέντευξη σκληρού κομματάρχη παρά εκλεγμένου εκπροσώπου των πολιτών.
·        Τα όσα είπε υπερασπιζόμενος τα μνημόνια δεν τα λένε ούτε οι Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν τα ισχυρίζεται ούτε «η δασκάλα» του Μέρκελ, και ο φίλος του Φούχτελ που τον πηγαινοφέρνει μαζί με τους τροϊκανούς ανθρώπους του για μπίζνες στα Επτάνησα !!!
·        Τα περί «ανεξάρτητης υποψηφιότητας» όντας μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ανώτερου κομματικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας (!) υποτιμούν βάναυσα τον κοινό νου !!!
·         Η δήλωση του περί «παμψηφεί εκλογής» του μόνο ως ένα από τα γνωστά του ανεκδοτάκια με τα οποία διανθίζει τον πολιτικό του λόγο όταν βρίσκεται στριμωγμένος μπορεί να εκληφθεί.
Άλλωστε η καθιέρωση του 42% για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή του............Περιφερειάρχη σε συνδυασμό με το νέο εκλογικό σύστημα (όπως έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση), οδηγούν με βεβαιότητα σε μια θεαματική ήττα του σημερινού Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την ανάδειξη νέας Περιφερειακής Αρχής από τις αντιμνημονιακές αυτοδιοικητικές δυνάμεις από την πρώτη Κυριακή !!!
·        Η προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση στα χρόνια της θητείας του θεσμοθετημένων πόρων 35 εκατ. ευρώ από την Κυβέρνησή ΤΟΥ που θα έπρεπε να αποδοθούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είναι ανήκουστη για ένα αιρετό !!!
Ο δε ισχυρισμός του ότι «κατάφερε και διεκδίκησε μεγάλα κονδύλια, από ελληνικούς (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ευρωπαϊκούς πόρους (Βρυξέλλες) και πάντα το Περιφερειακό Ταμείο ήταν σε ετοιμότητα να πληρώνει» είναι εξ ολοκλήρου αναληθής. Εννοείται ότι αν χρειαστεί θα αναφερθούν συγκεκριμένα στοιχεία….
·        Την άποψη του πως «εγώ ξέρω πως κατά του μνημονίου είναι η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ» θα την ζήλευαν ακόμη και ο εμπνευστές της θεωρίας των δύο άκρων – ευτυχώς που πρόσθεσε το «εγώ ξέρω» για να επιβεβαιώσει για τις πολιτικές παρωπίδες που φοράει !!!
·        Ο ισχυρισμός του πως «δεν ξεχωρίζει τα νησιά του Ιονίου» διαψεύδεται μόνο και μόνο από τις μηδενικές επιχορηγήσεις προς τα Κεφαλονίτικα σωματεία από το περιβόητο κονδύλι για την τουριστική προβολή, ενώ οι χαμένες ευκαιρίες για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη προφανώς και τον βρίσκουν συνυπεύθυνο ως αρμόδιο των προγραμμάτων !!!
·        Η απάντησή του πως «έχει πρόγραμμα και σχέδιο για τον Τουρισμό» μόνο ως ένα από τα γνωστά κρυόπλαστα αστειάκια του μπορεί να εκληφθεί. Πριν λίγες ημέρες με εισήγησή του η πλειοψηφία του στο περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε το 30% των πόρων για την τουριστική προβολή τα δύο επόμενα χρόνια να πάει σε ….επιχορηγήσεις των ημετέρων Κερκυραϊκών σωματείων, όπως άλλωστε έχει πράξει και τα προηγούμενα χρόνια. Ας αφήσουμε δε την απαξίωση που έχει οδηγήσει τρία χρόνια την ΕΤΙΝ με αποτέλεσμα τώρα να προαναγγέλλει την ….. κατάργησή της και αφού η κακοδιαχείριση της εταιρείας επί των ημερών του βοά ανάμεσα στους μετόχους !!!
·        Η προσπάθεια του να πείσει ότι παράγεται έργο στην Κεφαλονιά (και την Ιθάκη) διαψεύδεται από το γεγονός ότι το νησί είναι «ο φτωχός συγγενής» στην Περιφέρεια κατέχοντας δικαιωματικά την τελευταία θέση στα έργα του ΕΣΠΑ. Όλα τα έργα που ανέφερε είχαν ξεκινήσει πολύ πριν αυτόν. Ένα νέο «δικό του» έργο επί των ημερών του δεν έχει ξεκινήσει (ούτε και προβλέπεται να ξεκινήσει)!!!
·        Τέλος, με τα όσα περιφρονητικά είπε για τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε γι’άλλη μία φορά ότι δεν αντέχει την κριτική ο άνθρωπος !!!
Θέλει μια άβουλη, άνευρη και επίορκη αντιπολίτευση, που μαζί της θα ψηφίζει κάθε απόφαση που εξυπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές….. όπως άλλωστε συμβαίνει με ένα μικρό τμήμα της.
Θα επισημάνω μόνο ότι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους φιλόσοφους ο Ουμπέρτο Έκο έχει πει ότι: «Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο».
Και το κακό με τον κ. Σπύρου είναι ότι μονίμως υποστηρίζει ότι έχει δίκιο !!!

Υ.Γ. Εννοείται ότι όσοι συμπορεύονται τρία χρόνια τώρα με τον κ. Σπύρου σιωπώντας και όσοι συγκαλύπτουν τη μεροληπτική του στάση εναντίον της Κεφαλονιάς είναι πολιτικά συνυπεύθυνοι για την πρωτοφανή κατάντια του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.