Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Που βρίσκεται η εικαστική συλλογή κεραμικών «18 θεές της θάλασσας»;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
            ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’
Α.ΜΕΤΑΞΑ  4, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 281 00
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2671025656
Διαδίκτυο: www.alidromos.gr
                                                                               Αργοστόλι     14/10/2013
 Κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου , βουλευτή
κ.κ. Σωτ.Κουρή, αντιπεριφερειάρχη, Αλ.Παρίση, δήμαρχο,
Σ.Σαββαόγλου, Α.Κωνσταντάκη, Ε.Κεκκάτο, αντιδημάρχους,
Μ.Κοτσιλίνη, Ν.Γκισγκίνη , Θ.Μιχαλάτο,  δημοτικούς συμβούλους,
έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Αξιότιμη κυρία, αξιότιμοι κύριοι,
     Σε καλοκαιρινή εκδήλωση του συλλόγου μας, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη, προς παρουσίαση του βιβλίου του μέλους και των δύο φορέων, πολιτικού μηχανικού Γιώργου Σπηλιώτη   «Ο ναυτικός μου σάκκος», ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί για λίγες ώρες η εικαστική συλλογή κεραμικών «18 θεές της θάλασσας» την.......
οποία είχε αγοράσει προ 10ετίας τουλάχιστον από την ζωγράφο – κεραμίστρια κ.Εφη Σπηλιώτη, ο Δήμος Αργοστολίου. Μια ευκαιρία να φανεί στα μάτια των υπερδιακοσίων παρευρεθέντων συμπολιτών, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία του συνδιοργανωτή φορέα (Ε.Ε.Λ.), ότι η Κεφαλονιά εξακολουθεί να παράγει πολιτισμό. Δεν κατέστη δυνατή η παραχώρηση ίσως για λόγους αντικειμενικών δυσκολιών.
     Επειδή όμως στο πρόσφατο παρελθόν, κάποιες δικές μας παραστάσεις προς τους εμπλεκόμενους, κατά την δική μας εκτίμηση, φορείς και πρόσωπα, αντιμετωπίστηκαν με αμηχανία ή και άγνοια (ο Αντιδήμαρχος κ.Σαββαόγλου ότι «ναι, κάτι θυμάται», η κ.Σπηλιώτη ότι «ο κ.Σαββαόγλου γνωρίζει που βρίσκεται αυτή η συλλογή») και επειδή θεωρούμε έγκλημα αυτά τα καταπληκτικής ομορφιάς καλλιτεχνικά δημιουργήματα, αντί να στολίζουν το φτωχό σε εικαστικές εικόνες Αργοστόλι, σκοπό για το οποίο άλλωστε αγοράστηκε η συλλογή (κεντρική πλατεία, κτιριακές εγκαταστάσεις «μπαστουνιού»), παραμένουν «θαμμένα» κανείς δεν γνωρίζει που, απ’ ότι φαίνεται, για να πάρουμε την πιο αθώα εκδοχή.
     Επειδή πιστεύουμε πως τα μισόλογα και οι υπεκφυγές πρέπει να σταματήσουν ζητάμε απ’όλους τους παραλήπτες της παρούσης να απαιτήσουν απάντηση στο που συγκεκριμένα βρίσκεται αυτή η συλλογή, ποιος – ποιοι ευθύνονται για την επί τόσα χρόνια απώλεια των ωφελημάτων που μέσω του τουρισμού θα μπορούσε να έχει ό τόπος απ’ αυτήν την «επένδυση» και τέλος αν έστω και τώρα οι υπεύθυνοι  σκοπεύουν να δείξουν ότι σέβονται τα χρήματα των δημοτών. 
     Αλλά είναι και κάτι άλλο: Την μοναδική φορά που εκτέθηκε ολόκληρη η συλλογή στο θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» στην ναυτική εβδομάδα του 2006, κάποιοι τυχεροί όπως και εμείς την απολαύσαμε, στους υπόλοιπους  αλλά και στους νεώτερους γιατί στερούν αυτό το δικαίωμα ;
                                                     Με εκτίμηση
                                                      Για το Δ.Σ.
       Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας
      Α.Παγουλάτος                                                                  Ε.Μαρκέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.