Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΑΣ-ΚΙ: Απαράδεκτος και παράλογος είναι ο τρόπος επιβολής φόρου στα αγροτεμάχια

Αριθμ. Πρωτ. 769/ 23 .9 .2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Συμφωνεί με τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για τα αγροτεμάχια ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός
Επ’ αφορμής της δημοσίευσης του τελικού σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός 
Κεφαλληνίας και Ιθάκης συμφωνεί με τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με το πόσο απαράδεκτος και παράλογος είναι ο τρόπος επιβολής φόρου στα αγροτεμάχια όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο αυτό.
Συγκεκριμένα, είναι παντελώς άδικο και παράλογο, να φορολογούνται οι......
συντελεστές παραγωγής (αγροτεμάχια), αντί της δίκαιης και αποδεκτής φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους.
Είναι αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός κάποιων ότι τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν μόνον με 1,5€/ στρέμμα. Η αλήθεια είναι ότι θα επιβαρυνθούν με το γινόμενο συντελεστών, σύμφωνα με τη χρήση, θέση, καλλιέργεια, πρόσοψη ή μη σε εθνική ή επαρχιακή οδό, σε θάλασσα κλπ. Στη δυσμενέστερη περίπτωση θα επιβαρυνθούν με γινόμενο επτά συντελεστών, δηλαδή το 1,5€ /στρέμμα μπορεί να φθάσει στην οροφή των 236,25€/στρέμμα.

Κατά παράλογο τρόπο προβλέπεται συντελεστής γης κατοικίας ίσος με 5 για τα 10 στρέμματα του κτήματος και έτσι μια αποθήκη στέγασης – φύλαξης γεωργικών μηχανημάτων, επιβαρύνει σημαντικά το γινόμενο συντελεστών.

Κατά άδικο τρόπο φορολογούνται οι μη καλλιεργούμενες ανεκμετάλλευτες γαίες καθώς και οι λωρίδες γης που ευρίσκονται κάτω από υψηλή τάση της ΔΕΗ, οι οποίες δεν προσδιορίζουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος καθίσταται σαφές ότι, η επιβολή του μέτρου αυτού ισοδυναμεί με χαριστική βολή στον σκληρά δοκιμαζόμενο αγροκτηνοτροφικό κόσμο και ουσιαστικά θα ολοκληρώσει και στην ύπαιθρο τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής. 

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.