Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Μαζικές πλέον οι δεσμεύσεις καταθέσεων λόγω οφειλών στην Εφορία!Πανικό έχει προκαλέσει στην αγορά η μαζική δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων σε λογαριασμούς οφειλετών, κυρίως μικρών επιχειρήσεων, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Η Εφορία δεσμεύει το σύνολο του ποσού και το ξεμπλοκάρει μόνο αν αποπληρωθεί η οφειλή ή έστω ρυθμιστεί. Πάμπολλες επιχειρήσεις αιφνιδιάστηκαν και ξέμειναν από τα λίγα μετρητά που είχαν και τα οποία προορίζονταν για πληρωμές προσωπικού, ενοίκια, ρεύμα κ.α.

Σήμερα η Εφορία μπορεί να δει αυθημερόν κάθε λογαριασμό και τις κινήσεις του. Στη συνέχεια τον μπλοκάρει χωρίς να ενημερώνει κανέναν, ούτε καν τον κάτοχο του λογαριασμού. Τον τελευταίο καιρό, οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν υπερπολλαπλασιαστεί επειδή η ηλεκτρονική οργάνωση των υπηρεσιών.......
προχωρά γοργά. Οι κατασχέσεις θα ενταθούν λοιπόν.

Στο μεταξύ όποιος έχει οφειλή, προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται να γίνει κατάσχεση εντός της επιχείρησης ακόμα και κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και τον Αύγουστο. Τώρα κατασχέσεις γίνονται κάθε ώρα και ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.