Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΕΝΑΚ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΟΙ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ
    Οι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο, σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, νότια και βόρεια Αμερική, παντού, μαζί και ο λαός της Ελλάδας, στέκονται οργισμένα απέναντι στις ετοιμασίες και τις απειλές του αμερικανο - νατοϊκού ιμπεριαλισμού για δολοφονικό στρατιωτικό χτύπημα στην Συρία, οποιαδήποτε μορφή και ένταση και αν έχει το χτύπημα αυτό. 
Όλοι γνωρίζουν ότι η πολυπαιγμένη ιστορία "περί χημικών" αποτελεί προβοκατόρικο κατασκεύασμα και άλλοθι για να δικαιολογηθεί η ιμπεριαλιστική στρατιωτική παρέμβαση και να επωφεληθούν τα τσιράκια του ΝΑΤΟ στη Συρία, δηλαδή οι διάφορες ισλαμο-σκοταδιστικές τυχοδιωκτικές και δολοφονικές ομάδες, που έχουν ηττηθεί στα πεδία των μαχών και ανάμεσα στον Συριακό λαό..........
και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η μέθοδος και η "συνταγή"του Νατοϊκού ιμπεριαλισμού είναι γνωστή, μετά και τις πλέον πρόσφατες στρατιωτικές επεμβάσεις - εισβολές σε Ιράκ και Λιβύη.
Το ΝΑΤΟ - ιμπεριαλιστικό κτήνος, κινούμενο περιφρονητικά και ενάντια στην διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς συμβάσεις,δοκιμάζει για ακόμα μια φορά, να τρομοκρατήσει όλους τους λαούς και να δολοφονήσει τον Συριακό λαό αυτή την  φορά, επιδεικνύοντας την στρατιωτική του μηχανή. Πετυχαίνει όμως το αντίθετο - ακριβώς - αποτέλεσμα. Οι λαοί συσπειρώνονται με περηφάνια και αξιοπρέπεια απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδια του. Έτσι σήμερα, απέναντι στο οπλισμένο και απειλητικό Νατο - ιμπεριαλιστικό χέρι που βρίσκεται με το δάκτυλο στην σκανδάλη, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΟΙ.
  Η κυβέρνηση της Ελλάδας, δηλαδή το σημερινό κυβερνητικό τμήμα του εγχώριου μπλοκ εξουσίας, της εξάρτησης και της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης, κυριολεκτικά έσπευσε να δηλώσει προς τα Νατοϊκά αφεντικά και προστάτες, την προθυμία της για εμπλοκή, δηλαδή να συμβάλει με τα γνωστά μέσα και σύμφωνα με τις "Νατοϊκές συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας", στην ιμπεριαλιστική επίθεση, περιφρονώντας τον Ελληνικό λαό και αδιαφορώντας πλήρως για τα αισθήματα του, εκθέτοντας τον λαό μας και δημιουργώντας αυξημένους κινδύνους για την χώρα. Με αυτή τη στάση της, η κυβέρνηση της Αθήνας δεν εκπροσωπεί, δεν εκφράζει την βούληση του Ελληνικού λαού, ενός λαού που εδώ και πολύ καιρό, δεν ερωτάται για απολύτως τίποτα. Η ΕΝΑΚ μαζί με τον λαό και την νεολαία της χώρας μας, απαιτούμε απο την κυβέρνηση ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ -  ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η κυβέρνηση, είναι ήδη πολύ εκτεθειμένη διεθνώς και στα μάτια όλων των λαών, καθώς ακόμα και κοινοβούλια ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως το Βρετανικό, σπεύδουν να διαχωρίσουν την θέση τους και να απεμπλακούν απο την στρατιωτική δράση στην Συρία. Η συμπόρευση με τον Ερντογάν, το Ισραήλ και τις χώρες - τσιράκια της ευρύτερης περιοχής, δεν αποτελεί επιθυμία του λαού μας που θέλει σταθερά την ειρήνη και την φιλία με όλους τους λαούς, κυρίως τους γειτονικούς και όχι την συμμετοχή στα βρόμικα, τυχοδιωκτικά και δολοφονικά παιγνίδια του ιμπεριαλισμού και των μπράβων του.
  Η χώρα μας, η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την περίοδο αντιμέτωπη με ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση. Μια επέμβαση με διαφορετική δομή, αλλά ξεκάθαρα επέμβαση, καθώς τα ιμπεριαλιστικά τροικανικά κέντρα κυριαρχούν και αλωνίζουν παντού, η χώρα ξεπουλιέται και ο λαός εξαθλιώνεται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εξάρτησης της χώρας, στο οικονομικό - πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, εξάρτηση που στήριξαν και στηρίζουν λυσσαλέα οι εντεταλμένοι - σύμμαχοι των διεθνών κέντρων στη χώρα, δηλαδή η ξεπουλημένη εγχώρια αστική τάξη και οι διάφοροι πολιτικοί εκφραστές της, που στηρίζουν με πολλούς τρόπους και μορφές, το ενιαίο σύνολο του συστήματος της εξάρτησης στις διάφορες εκδοχές του (ΝΑΤΟ - ΕΕ - ευρωζώνη κλπ). Σε αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα της εξάρτησης και της καθυστέρησης καλεί η ΕΝΑΚ.
  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη απο προστάτες. Μπορούν να καθορίσουν αυτοτελώς τις τύχες τους. Όμως,η έκφραση της βούλησης τους εμποδίζεται πρωτίστως απο την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και εξάρτηση. Ουσιαστικές δυνατότητες επιλογής και έκφρασης διαθέτουν οι λαοί μόνο έξω απο την ιμπεριαλιστική μπότα και τον ιμπεριαλιστικό κλοιό. Αυτό δείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει η σύγχρονη πραγματικότητα.Η ΕΝΑΚ απευθύνει λαϊκό κάλεσμα για αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση. ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ  ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ - ΤΗΝ ΕΕ - ΟΝΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ - ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Σήμερα, τώρα, είμαστε όλοι στο πλευρό του Συριακού λαού. Σήμερα, το επαναλαμβάνουμε, είμαστε όλοι Σύριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.