Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και της συγκέντρωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, τον κύριο λόγο για την αποτίμηση έχουν, αυτοδίκαια, το κόμμα του και οι "φανατικοί αντίπαλοι του" που όλοι μαζί δραστηριοποιούνται και διαγκωνίζονται στο πολιτικό σκηνικό και στο παιγνίδι "για την σωτηρία της χώρας"... και την διαχείριση της εξουσίας απο τους μεν η τους δε. 
Στο βαθμό όμως που η επίσκεψη Τσίπρα στην Κέρκυρα αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός και μάλιστα σε μια περίοδο που ο εργαζόμενος και άνεργος λαός δέχεται μια άγρια κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον του, απο την κυβέρνηση της εξάρτησης και της λαϊκής εξόντωσης, είναι κατανοητό το λαϊκό και εργατικό ενδιαφέρον για κάθε αναφορά σε "διέξοδο" απο αυτή την τραγική κατάσταση, απο όπου και αν προέρχεται αυτή η αναφορά, ιδιαίτερα σε αυτή την σκληρή εποχή, μια εποχή όμως,που και το εμπόριο ελπίδας ευδοκιμεί..

Η ΕΝΑΚ εκτιμά ότι η παρουσία και τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα ήταν πολύ κατώτερα των συνθηκών, των αναγκών και των απαιτήσεων του εργαζόμενου και άνεργου λαού αλλά και της νεολαίας. 
Πίσω απο τις βαρύγδουπες αντιμνημονιακές και άλλες γενικόλογες διακηρύξεις, ο κ. Τσίπρας έκρυψε την άρνηση του να παρουσιάσει με λόγια καθαρά και δεσμευτικά, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων και μια ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση, ρήξης με τις αιτίες του προβλήματος, ουσιαστικής ανατροπής και.......ριζικά διαφορετικής κατεύθυνσης για την χώρα. Οι πολιτικές του αναφορές βασίζονται ολοένα και περισσότερο στο "βλέποντας και κάνοντας" ενώ η παλιά θεωρία της "καμένης γης" επανέρχεται στο προσκήνιο απο "αριστερό" παράθυρο..Η άρνηση του κ. Τσίπρα και του κόμματος του να δουν και να θέσουν με τρόπο ουσιαστικό και συγκροτημένο, το κεντρικό πρόβλημα, της εξάρτησης της χώρας μας απο τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα και συμφέροντα, η επαναδιατύπωση και απο την Κέρκυρα της αφοσίωσης του στην ΕΕ και ποιος ξέρει που αλλού, τον αναγκάζουν να είναι πολιτικά "ρεαλιστής" και γενναιόδωρος απέναντι στα διεθνή κέντρα και το ντόπιο ξεπουλημένο και αντιπαραγωγικό κεφάλαιο. Αντίθετα, "ώριμος" και τσιγκούνης απέναντι στον εξαθλιωμένο λαό και τους καταδικασμένους σε μόνιμη εξαθλίωση φτωχούς, που προγραμματίζει να "ανακουφίσει" με προγράμματα για την φτώχεια. Από την Κέρκυρα, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε και ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ. Άκουσε.. και διαχειρίστηκε "πολιτικά" τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα - αιτήματα, χωρίς σαφήνεια, απέναντι στην επικείμενη λαίλαπα των απολύσεων, στην παραπέρα πτώση του βιοτικού επιπέδου, στα νέα μέτρα που έρχονται. Οι ελάχιστες συγκεκριμένες αναφορές του για κατώτατο μισθό, δημόσια τηλεόραση, είναι πολύ λίγες μπροστά στον αυξανόμενο διαρκώς όγκο των λαϊκών κοινωνικών προβλημάτων και αδιεξόδων. Με τα λεγόμενα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υποστήριξε, αντίθετα αποδυνάμωσε τις δικές του εκκλήσεις για λαϊκούς αγώνες - "δημοκρατική ανατροπή" και εκλογές. 
Ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην είναι ιδιαίτερα βιαστικός..Οι δηλώσεις συμπαράστασης για τους Λευκιμιώτες καταδικασμένους αγωνιστές Γιώργη Λειτούργη και Στ. Μοναστηριώτη θετικές, αλλά αρκετά αργοπορημένες, ενώ μεγάλο και διαρκές πολιτικό θέμα αποτελεί η γενικότερη στάση του ΣΥΝ στον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ, απο την έναρξη του..Για τα τεράστια τοπικά θέματα και προβλήματα της Κέρκυρας που συσσωρεύονται ιλιγγιωδώς, των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, του αποδυναμωμένου δραματικά πρωτογενούς τομέα, των βασικών υποδομών, των κοινωνικών υπηρεσιών,της οικονομίας, των εκποιήσεων και της λεηλασίας απο τα διεθνή οικονομικά κυκλώματα, του τοπικού μοντέλου συνολικά, σποραδικές - ασαφείς και χωρίς ενιαίο πολιτικό στίγμα και προσανατολισμό, οι αναφορές του κ. Τσίπρα.
Η ΕΝΑΚ σε αυτή την δύσκολή εποχή, που όλα δείχνουν ότι θα χειροτερεύσει περισσότερο, καλεί την νεολαία, τον εργαζόμενο και άνεργο κόσμο, πεισματικά στο δρόμο της αξιοπρέπειας. Με ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνα θα προχωρήσουμε μπροστά. Στα εργατικά σωματεία, στις αντιστασιακές δράσεις, παντού, ευδοκιμεί και διαμορφώνεται η ελπίδα και η νέα προοπτική. Απέναντι στους "σωτήρες" ο λαός διαμορφώνει τον δικό του δρόμο για τον τόπο και ένα καλύτερο μέλλον που του αξίζει και θα το κερδίσει, με την αξία του και τις δικές του δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.