Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γύρισαν την πλάτη στον Καλλικράτη…


Πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις ακούστηκαν στην σημερινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη απόφασης για την αναδιάρθρωση του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους Δήμους με την πλειονότητα να τάσσετε εναντίον του Καλλικράτη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η πλειοψηφία του σώματος, όπως θα ακούσετε και παρακάτω στις τοποθετήσεις των συμβούλων, είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» στον Καλλικράτη και στα όσα έχει προκαλέσει στην τοπική αυτοδιοίκηση στα δυόμισι χρόνια που εφαρμόζεται και ώθησε τον Μάρκο Κοτσιλίνη να μιλήσει αναφορικά με την απόφαση του συμβουλίου για "νίκη της αυτοδιοίκησης".

Δ. Αραβαντινός: «Αρχιτεκτονικό κακέκτυπο και εξάμβλωμα ο Καλλικράτης»

Ο Διονύσης Αραβαντινός τον χαρακτήρισε: «Αρχιτεκτονικό κακέκτυπο και εξάμβλωμα» για την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα ο κ. Αραβαντινός δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως: «Αυτό που θεωρούσαμε για τον Καλλικράτη ήταν λάθος και πρέπει να ανασκευάζεις όταν ανακαλύπτεις λάθη».

Θ. Μιχαλάτος: «Το εγχείρημα απέτυχε»

Ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά εξέφρασε σε.....όλους τους τόνους την αντίθεσή του στον Καλλικράτη. «Το εγχείρημα απέτυχε. Είμαστε η παράταξη που και προεκλογικά ήμασταν εναντίον του Καλλικράτη. Ο πολίτης πρέπει να έχει κοντά τον δήμο στην καθημερινότητά του και με τον Καλλικράτη αυτό δεν συμβαίνει. Λέμε λοιπόν όχι στον Καλλικράτη» τόνισε μεταξύ άλλων οκ. Μιχαλάτος.

Αποχώρησε ο Σπύρος Σαμούρης

Το δημοτικό συμβούλιο πάντως ξεκίνησε με μία αποχώρηση. Αυτή του Σπύρου Σαμούρη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο Νίκο Ανουσάκη για την ώρα διεξαγωγής του συμβουλίου (νωρίς το πρωί) και εν συνεχεία σηκώθηκε από το έδρανο και αποχώρησε.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκε και ο τέως υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν.
Μίλησαν ακόμη οι εκπρόσωποι των κομμάτων (Βασιλάτος για ΔΗΜΑΡ, Δημητράτος για ΣΥΡΙΖΑ και Μιχαλάκος για Ανεξάρτητους Ελληνες).

«Θύελλα» αντιδράσεων στην τοποθέτηση Ανουσάκη

Για άλλη μία φορά ο Νίκος Ανουσάκης κατάφερε με την τοποθέτησή του να εξαγριώσει τους υπόλοιπους συμβούλους. Η τοποθέτησή του ενόχλησε, τόσο την Κατερίνα Κουταλά και τον Βασίλη Ρουχωτά, όσο και την Ελπίδα Κατσαϊτη. Και οι τρεις, όπως θα ακούσετε και παρακάτω, πήραν το λόγο επί προσωπικού και απάντησαν.

Στο δια ταύτα, οι προτάσεις που ακούστηκαν ήταν για δημιουργία δύο, τριών η και τεσσάρων δήμων στην Κεφαλονιά. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως οι Καμπίτσης, Καβαλλιεράτος, Κατσαϊτη, Πυλαρινός και Θεοφιλάτος που ψήφισαν και την κοινή πρόταση που κατέβηκε δια στόματος Ανδρέα Ζαπάντη και μπορείτε να την ακούσετε παρακάτω. Κάποιοι τάχθηκαν φανατικά υπέρ του Καλλικράτη (Ρασσιάς, Ανουσάκης, Αυγουστάτου, Κεκάτος) και ψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που μεταξύ άλλων έλεγε «αποτελεί κοροϊδία μια τέτοια συζήτηση. Καμία διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής οικονομικές κρίσης και τις συνέπειές τις εφόσον υπάρχει η λογική των μονοπωλίων».

Η κοινή πρόταση τελικά συνέλεξε 18 ψήφους, ενώ η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης 8.

Η εισήγηση του Ανδρέα Ζαπάντη στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.