Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ της ΝΔ, 10 φαρμακερά βέλη από την ΚΟ της κατά του Γ. Στουρνάρα



Δέκα βουλευτές της ΝΔ μη αντέχοντας την πίεση των πολιτών "ξέσπασαν" μέσω μιας από τις παραδοσιακές εφημερίδες της παράταξης, του "Τύπου της Κυριακής" κατά του Γ. Σοτουρνάρα και στένουν μηνύματα στον Α.Σαμαρά....
Ιδιαίτερα έντονη είναι η τοποθέτηση του βουλευτή Β' Αθηνών Αργύρη Ντινόπουλου. «Κούραση όχι, αλλά οργή ναι. Στον κόσμο! Ας μη νομίζουν ορισμένοι ότι, για παράδειγμα, η υπόθεση Παπουτσή ξεχάστηκε. Γελιούνται! Ας ακούσουν λοιπόν την εκκωφαντική σιωπή των Νεοδημοκρατών. Αυτή λέει πάντα την αλήθεια. Εμείς ως βουλευτές αυτήν την αλήθεια θα τη λέμε στον κ. Στουρνάρα. Μέχρι να την καταλάβει», σχολιάζει.
Σίγουρα, δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του με το γεγονός ότι τα μηνύματα που έρχονται από την Β' Αθήνας στις δημοσκοπήσεις, δείχνουν "σφαγή" για τους νεοδημοκράτες βουλευτές.
«Σέβομαι τον κ. Στουρνάρα, αλλά είναι άλλος ο ρόλος του εκλεγμένου από την κοινωνία και άλλος ο ρόλος του εκτελεστικού τεχνοκράτη», δηλώνει από....
την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκης, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών «να περιοριστεί στον ρόλο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός» και σημειώνοντας με νόημα πως δεν μπορεί να «παράγει πολιτική», ούτε και να κάνει υποδείξεις.
Αλλά και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, της οποίας τα λόγια έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω του ρόλου της στην παράταξη, τονίζει ότι τα περί κόπωσης «επιστρέφονται ως απαράδεκτα», ξεκαθαρίζοντας πως οι βουλευτές δεν είναι κουρασμένοι και στηρίζουν την προσπάθεια για να παραμείνει η χώρα όρθια.
Άλλοι βουλευτές εκλαμβάνουν την επίμαχη δήλωση ως μήνυμα προς το εξωτερικό της χώρας, και όχι προς τους βουλευτές, όπως ο Ηλίας Βλαχογιάννης, που επισημαίνει: «Είναι βέβαιο ότι οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα είχαν στόχο εκτός Ελλάδος. Προειδοποίησε τους εταίρους και δανειστές μας ότι πάντα, σε όλες τις καταστάσεις, σε πολέμους και ειρήνη, υπάρχουν όρια τα οποία κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεπεράσει».
Αιχμηρή είναι, αντίθετα, η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, που αναφέρει: «Οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιλαμβανόμαστε το κοινοβουλευτικό έργο ως τεστ κοπώσεως, αλλά ως άθλημα ευθύνης. Εμείς οι βουλευτές της ΝΔ στα δύσκολα για την πατρίδα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι... Κόπωση δεν έχουμε, αλλά αυτό που έχουμε είναι προβληματισμό, ειδικά για κάποιους που ενώ οφείλουν να προστατεύσουν την κυβέρνηση από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη, δεν το πράττουν».
Μέσα στη ΝΔ υπάρχουν τουλάχιστον 35 βουλευτές οι οποίοι εκφράζουν δημοσίως ή ιδιωτικώς την δυσφορίας τους  για τις κινήσεις Σαμαρά-Στουρνάρα και ίσως αυτή η αντίδραση αποτελέσει την θρυαλλίδα των πρόωρων εκλογών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.