Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ομόφωνο «ΟΧΙ» για το θέμα επέκτασης του Lidl από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς


Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς σε συνεδρίαση χθες το απόγευμα δήλωσε ομόφωνα την κατηγορηματική άρνησή του στην επέκταση του καταστήματος Lidl.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, έκανε μια εκτενή αναφορά στα μέλη του δ.σ. του επιμελητηρίου σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την άδεια επέκτασης του συγκεκριμένου καταστήματος.

«Αντιδρούμε καθυστερημένα, γιατί το μάθαμε καθυστερημένα. Μέχρι πριν από ένα χρόνο κατάστημα πάνω από 500 τετραγωνικά κατάστημα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη του Επιμελητηρίου και επιπλέον απόφαση Νομαρχιακού συμβουλίου. Τον τελευταίο χρόνο όμως έβγαλαν τα Επιμελητήρια απ' έξω και........παίρνουν αποφάσεις χωρίς να τα υπολογίζουν.

Πλέον πρέπει να υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Λέει ωστόσο ότι αν δεν απαντήσει η δημοτική αρχή σε 30 μέρες από την κατάθεση του αιτήματος είναι σαν να συμφωνεί και να συναινεί στο αίτημα που έγινε. Το θέμα λοιπόν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από 4 μήνες και εκεί τότε όλοι πήραμε ομόφωνα αρνητική απόφαση για το θέμα της επέκτασης. Ωστόσο η Αποκεντρωμένη διοίκηση θεώρησε πως επειδή είχαν περάσει 30 μέρες δεν μπορεί να έχει ισχύ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και έτσι ακύρωσε την απόφαση, συνηγορώντας υπέρ της επέκτασης του καταστήματος ».

Ο κ. Μιχαλάτος σχετικά με αυτή την κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε πως: «δεν θεωρώ πως έγινε εσκεμμένα. Θεωρώ όμως πως ο δήμος δεν έδωσε την ανάλογη βαρύτητα στο θέμα που πλήττει όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες του χώρου».
«Είμαστε όλοι αρνητικοί σε αυτό» είπε ο Σταύρος Σπαθής εκφράζοντας έτσι την άρνησή του σε αυτή την σημαντική υπόθεση.

Το Επιμελητήριο λοιπόν αποφάσισε πως: «Ομόφωνα το δ.σ του επιμελητήριου καταδικάζει και δηλώνει την κατηγορηματική άρνησή του στο να επεκταθεί το κατάστημα Lidl».

Αποφασίστηκε επίσης να οριστεί νομικός σύμβουλος που θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες προσπαθώντας να ανακόψει την ενέργεια επέκτασης του καταστήματος.

Γιώργος Χαλαβαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.