Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ, Από τον Γούλιο Κατσούνη


 IN MEMORIAM 
Γεράσιμου Λυκούδη (Μπούμπουλας) 
Με μεγάλη οδύνη και συντριβή, αγαπητέ φίλε Μάκη σε αποχαιρετώ και εγώ, όπως και η οικογένεια και οι φίλοι σου σε κατευόδωσαν στην τελευταία σου κατοικία, συντετριμμένοι από τον ξαφνικό θάνατό σου. 
Ήσουν γόνος φτωχής, αλλά τίμιας οικογένειας των Φαρακλάτων και χρειάσθηκε να αγωνισθείς μόνος σου, από τη μαθητική σου ήδη ηλικία για κάθε επόμενο βήμα της ζωής σου. Η πορεία της ζωής σου ήταν μια καταξιωμένη διαδρομή. Ποτέ δεν ξέχασες την προέλευσή σου. Ήσουν περήφανος για αυτή, αλλά και ακέραιος και γενναιόδωρος με όλους. 
Υπήρξες καλός και αφοσιωμένος σύζυγος, καλός και στοργικός πατέρας, εξαίρετος οικογενειάρχης. 
Με τη συνέπεια και την υπεύθυνη πολιτική σου δράση, άφησες ένα παράδειγμα και ένα δίδαγμα στους νεωτέρους. Πως τίποτα δεν χαρίζεται. Πως όλα κατακτώνται. 
Δυστυχώς, χάσαμε ένα ξεχωριστό άνθρωπο, εγώ δε ένα γνήσιο φίλο. Τον φίλο με την αγνή και άκακη ψυχή, τον ανεξίκακο, τον καλό και αγαθό συμπολίτη με τη σπάνια εντιμότητα ..... και ειλικρίνεια. 
Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν θα βρίσκεσαι πλέον κοντά μας. Μίλαγες πάντα με τον δικό σου χαρακτηριστικό τρόπο στην καρδιά των ανθρώπων. Ήσουν ο «δικός τους άνθρωπος». 
Για μένα ήσουν ειλικρινής και ανιδιοτελής φίλος. Με στήριξες σε όλους τους δύσκολους αγώνες, που δώσαμε μαζί στο χώρο της πολιτικής, με πίστη και αφοσίωση σε αυτό που κάναμε. Με περιέβαλες με την μεγάλη σου αγάπη και εκτίμηση. 
Θα λείψεις σε όλους μας, αγαπητέ Γεράσιμε. Αλλά πιο πολύ θα λείψεις από την αγαπημένη σου οικογένεια, τη γυναίκα σου Δήμητρα, τα παιδιά σου Μαίρη, Γιάννη και Ιουλιέτα, τον γαμπρό σου Νικόλα, τη νύφη σου Ντανιέλα, τα εγγόνια σου Θεοδώρα και Αγγελο, τα αδέλφια και τα ανίψια σου, που τόσο αγάπησες. 
Πήγαινε, αγαπητέ Γεράσιμε, ήρεμα το δρόμο της αιωνιότητας. Το ταξίδι σου έχει κυβερνήτη τη δίκαιη ψυχή σου. Η μνήμη σου θα είναι διαρκώς παρούσα σε όλους μας. 

Σου εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της γης των Φαρακλάτων, που τόσο αγάπησες. 

Αργοστόλι 20 Απριλίου 2012 

Γούλιος Κατσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.