Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στέλιος Ματαράγκας: Μύθος τα.. τεράστια.. κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο;


Xθες Κυριακή στην ωραία και χρήσιμη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό θέατρο, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γεωλόγος Απόστολος Αλεξόπουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε το κοινό για την πραγματική κατάσταση των ερευνών που διεξάγονται στο Ιόνιο για την ανεύρεση και αξιοποίηση των τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου.

Πέρα από τους μύθους και την οργιώδη φαντασία που καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ, μικρά και μεγάλα, πέρα από τις μεγάλες προσδοκίες που διαδίδουν στο κοινό, ο καθηγητής μας παρουσίασε με ψυχραιμία και επιστημονική αρτιότητα τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, αλλά και τις δυνατότητες ή μη, αξιοποίησης για να είναι .....κερδοφόρα τα τυχόν κοιτάσματα που μπορεί να ανεβρεθούν.
Είναι φανερό λοιπόν γιατί καλλιεργούνται αυτές οι μεγάλες προσδοκίες. Είναι από τις ίδιες ,,αξιόπιστες,, πηγές που ενώ η ανεργία συνεχώς ανεβαίνει , βλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο λαός μας έχει την σχετική παροιμία για τέτοιες καταστάσεις.
<<Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του>>.
Ο σκοπός να βγει το μνημόνιο με φόβο και ελπίδα.
Στέλιος Ματαράγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.