Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς: είπαν «όχι» στο ξεπούλημα στο Τραπεζάκι

Μετά την πίεση των κατοίκων των Μουσάτων και των γύρω χωριών της Λειβαθούς, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να συζητήσει σε εκτός ημερησίας θέμα το φλέγον ζήτημα της ιδιωτικοποίησης στο Τραπεζάκι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Φυσικά η δημοτική αρχή που φάνηκε πως για μία ακόμα φορά πως δεν είχε κάποια πρόταση, θα μπορούσε να είχε συγκαλέσει εδώ και πολύ καιρό ανάλογο συμβούλιο, ώστε να έχει συζητηθεί το θέμα και να προλάβει καταστάσεις, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε. Αντ' αυτού και χάρη στη δυναμική παρουσία των κατοίκων και το φορέων της περιοχής, το θέμα συζητήθηκε με τον πρόεδρο........
της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων Νίκο Γεωργόπουλο να διαβάζει ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής.

Το ψήφισμα έλεγε τα εξής: 

1 Το τραπεζάκι, περιοχή natura 2000 και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, να μην πωληθεί ή παραχωρηθεί σε ιδιώτη από το ΤΑΙΠΕΔ

2 Να παραχωρηθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς, ο οποίος θα μεριμνήσει, αφου διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του, για την αξιοποίηση και ανάδειξη του με ελαφράς μορφής αναστρέψιμες εγκαταστάσεις σε χρήση του κοινωνικού συνόλου και των πολυάριθμων επισκεπτών της περιοχής.

3 Ο Δήμος Κεφαλονιάς, δια του Δημοτικού του Συμβουλίου να αποφασίσει για τα ανωτέρω, επικαιροποιώντας ειλημμένη απόφαση των κατοικων της περιοχης.

Σε αυτό το σημείο και ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά Θεόφιλος Μιχαλάτος έκανε ενημέρωση για την κατάσταση, αναφέρθηκε στην δημοτική αρχή τονίζοντας πως: «Ο δήμος θα έπρεπε να είναι μπροστάρης και όχι να παρακολουθεί τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν. Θα έπρεπε να έχει φέρει εδώ και καιρό αυτό το σημαντικό θέμα να συζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.