Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μεγάλη επιτυχία στην η παρουσίαση σχολικών δραστηριοτήτων καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Σε μία πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση την Τρίτη το απόγευμα στο θέατρο «Ο Κέφαλος», έγινε η παρουσίαση σχολικών δραστηριοτήτων καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλληνία, με διοργανωτή τον Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, ο οποίος είναι υπεύθυνος γι' αυτές τις δραστηριότητες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συνεργασία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εξωτερικούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, όπως ο Φορέας Διαχείρισης του Αίνου, ο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Απόπλους», όπως επίσης και το πρόγραμμα της ζωοφιλίας μέσα από τον σύλλογο «Ντόρις».

Ο κ. Γαλανός παρουσίασε μέσα από διαφάνειες την προσπάθεια του Πηλουργείου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, που πρώτοι μέσα από το inkefalonia σας είχαμε εμείς παρουσιάσει και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο για την παραχώρηση του χώρου, τον πρόεδρό του κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και την διευθύντριά του κα Μπέλα Κοντογιαννάτου.

Ο κ. Γαλανός ανακοίνωσε επίσης ότι το Πηλουργείο θα λειτουργήσει από τον..... Σεπτέμβριο με πρόγραμμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ζήτησε την στήριξη της πολιτείας.

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν στον μεγάλο ζωγράφο Κωνσταντίνο Παρθένη, την βυζαντινή και μεταβυζαντινή Κεφαλονιά, τα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius και άλλα.

Προς το τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το χορευτικό λαογραφικό δρώμενο «Οι Νεράιδες του κάστρου» από το 4ο δημοτικό σχολείο και από το 3ο δημοτικό σχολείο παρουσιάστηκε υπέροχο θεατρικό «Σαν παραμύθι» με υπεύθυνη δασκάλα Χριστίνα Τσιμάρα. Η εκδήλωση είχε μεγάλη ποικιλία και έδειξε ότι σχολείο δεν είναι μόνο οι τέσσερις τοίχοι αλλά το εκπαιδευτικό κοινωνικό άνοιγμα προς την κοινωνία, το οποίο αποτελεί σπουδαίο στοιχείο βιωματικής μάθησης.

Στην εκδήλωση παρέστη η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κα Κωνσταντίνα Βασιλάτου, η σύμβουλος προσχολικής αγωγής κα Ελένη Κοσμετάτου και ο σύμβουλος πρωτοβάθμιες εκπαίδευσης Ζακύνθου Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.
Η όλη διαδικασία έδειξε ότι στα σχολεία γίνονται πολλές και καλές εκπαιδευτικές εργασίες και αυτό σίγουρα ήταν κάτι που μας ευχαρίστησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.