Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία Συλλόγου "Φίλοι του Ασθενούς Γεν. Νοσ. Ληξουρίου - Μαντζαβινατείου"


«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ-ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ»
ΛΕΩΦΟΡΟΣ Στ. Τυπάλδου 1, Ληξούρι, Τ.Κ. 28 200
Τηλ. Επικοινωνίας: 26710 – 92716, 26710 – 93892, 26710 – 92502, 6936 588886
Fax: 26710 – 91344
ΑΦΜ : 800190849 – ΔΟΥ. Ληξουρίου
Αρ. Πρωτ. …63...
ΛΗΞΟΥΡΙ …26/6/2013...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορούμεθα από δημοσιεύματα έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., καθώς και από σχετική ερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, την δρομολόγηση από την Κυβέρνηση σχεδίου για την  «ανασυγκρότηση» του ΕΣΥ, που περιλαμβάνει την οριστική κατάργηση (κοινώς «λουκέτο») του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου, αντίθετα με όλες τις επίσημες υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών ότι δεν......
θα αλλάξει η ιδιότητά του…
Το νέο αυτό πλήγμα κατά του Νοσοκομείου μας, προστίθεται στην αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόρριψη συζήτησης της τροπολογίας για τη μη συγχώνευσή του, από τον Υπουργό Υγείας και στην ήδη συντελούμενη μετακίνηση προσωπικού του προς το νοσοκομείο του Αργοστολίου, και καταδεικνύει την σκοπιμότητα της Κυβερνητικής Πολιτικής, για πλήρη στέρηση του αγαθού της Υγείας από την Ληξουριώτικη κοινωνία. Η αδυναμία (ανικανότητα;;) του Νοσοκομείου Αργοστολίου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των νησιών καταδεικνύεται και από την μετακίνηση προσωπικού που αναφέρεται πιο πάνω και τους απαράδεκτους χρόνους αναμονής για πολλές εξετάσεις.
-          Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον επιχειρούμενο εξευτελισμό της ποιότητας ζωής μας.
-          Καλούμε την κ. Βουλευτή, τον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον κ. Δήμαρχο Κεφαλονιάς, τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, τα πολιτικά κόμματα, τον Διοικητή και αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και όλους τους Κεφαλλήνες, σε πλήρη εγρήγορση και σθεναρή αντίδραση στην οποιαδήποτε υποβάθμιση του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου.
-          Παρακαλούμε τις δύο Επιτροπές Αγώνα για επαναδραστηριοποίηση με πλήρη σύνθεση  και σύμπνοια.
Κύριο μέσο αντίστασής μας στα επερχόμενα δεινά, ας είναι η στήριξη με κάθε νόμιμο τρόπο της τροπολογίας για την μη συγχώνευση του Νοσοκομείου μας και της προσφυγής στο ΣτΕ για την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας κατάλυσης της ανεξαρτησίας και αυτοδυναμίας του.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.