Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ-Ι

Παρασκευή 28 & Κυριακή 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Αργοστόλι
Σάββατο 29 ΙΟΥΝΙΟΥ Ληξούρι
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Σε καλούμε να πάρεις μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας.
Το σωματείο μας  μαζί με όλο το ταξικό κίνημα, καλείται σήμερα να αποκρούσει την άγρια επίθεση που δεχόμαστε από συγκυβέρνηση - Τρόικα και εργοδοσία, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά μας διεκδικώντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες.......
μας. Η επίθεση αυτή και οι εξελίξεις που φέρνει στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων, χαρακτηρίζονται, από κλείσιμο των μικρών μονάδων και ενίσχυση των μονοπωλίων, περισσότερες απολύσεις, περισσότερη απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, μειώσεις μισθών με συμφωνία ξεπουλημένων συνδικάτων κ.λ.π.
Συνάδελφοι η εμπειρία δείχνει ότι εργαζόμενος συμβιβασμένος και αμίλητος χάνει συνεχώς. Αντίθετα σε όποιον χώρο εργασίας οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, κέρδισαν ή έστω απέτρεψαν χειρότερη  επίθεση στους όρους εργασίας τους.
Ο εργαζόμενος χρειάζεται την οργανωμένη δύναμη του σωματείου και το σωματείο χρειάζεται την συμμετοχή του εργαζόμενου.
Τα βασικά μέτωπα πάλης του σωματείου μας
το επόμενο χρονικό διάστημα είναι:
1) Το ωράριο εργασίας των καταστημάτων και η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Ήδη στο νησί μας μεγαλέμποροι με απόφαση της περιφέρειας κατάργησαν τις αργίες και τις Κυριακές και επιπλέον παράτειναν  το ωράριο μέχρι τις 24:00!!!!!
2) Συλλογικές συμβάσεις, μισθοί και ημερομίσθια. Έχουν ισοπεδώσει τις συλλογικές συμβάσεις με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στις εργασιακές σχέσεις και ο εργαζόμενος πραγματικά τσακίζεται στην πώληση της εργατικής του δύναμης.
3) Καταγραφή των απολυμένων συναδέλφων μας και των μακροχρόνια ανέργων έτσι ώστε να απλώνεται ένα δίχτυ αλληλεγγύης πάνω από τις λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κ.λ.π. Απαιτούμε για τους ανέργους επίδομα για όλους, δωρεάν μετακινήσεις, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαλλαγή από χαράτσια κ.λ.π.
4) Παρέμβαση του σωματείου μας για τις συνθήκες δουλειάς, ασφάλειας και υγιεινής. Δεν παίζουμε με τις ζωές μας.
5) Οργάνωση όσο γίνεται περισσότερων εργαζόμενων στο σωματείο και αντιπαράθεση με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Ισχυροποιούμε το σωματείο μας, ενισχύουμε το μέτωπο της αντίστασης, διευρύνουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα,
ενισχύουμε το ΠΑΜΕ
Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν:
- Στο Αργοστόλι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Παρασκευή 28/6/2013 και ώρες: 12.00-17.00 & 19.00-22.00
& Κυριακή 30/6/2013
και ώρες: 10.00-14.00 & 19.00-22.00

- Στο Ληξούρι  Σάββατο 29/6/2013
στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου και ώρες: : 12.00-17.00 & 19.00-22.00
Συνάδελφοι ψηφίζουμε με το βιβλιάριο του ΙΚΑ και την ταυτότητα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.