Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ Ή ΜΟΝΡΕΠΟ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΧΟ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΕΠΕΚΛΗ-ΒΟΥΒΟΣ Ο Κ.ΣΠΥΡΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com  
  
Για τη Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής με μεγάλη καθυστέρηση και σε λάθος στόχευση

Αντί να στραφεί κατά του Σαμαρά και της «τριτοκοσμικής κυβέρνησης της Αθήνας» που αντιποιούνται δικαίωμα που δεν έχουν, ερωτά την εφημερίδα Daily Telegraph να αποκαλύψει τις πηγές της !

1 Μάη 2013

1.  Η γνωστή αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph στις 20-4-2013 δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ-ανταπόκριση από την Ελλάδα στο οποίο αναγράφει καθαρά ότι  η κυβέρνηση πωλά σειρά ακινήτων, από το ιδιόκτητο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο μέχρι το Μον-Ρεπό.


 2. Η αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph είναι μία σοβαρή εφημερίδα, υπεραιωνόβια, και είναι γνωστό ότι εκφράζει και απόψεις του Bankigham Palace αλλά και του κόμματος των Torries, που είναι στην εξουσία σήμερα.

3. Οι κυβερνητικές προθέσεις του προτεκτοράτου της Αθήνας και για το ΜονΡεπό, επανελήφθησαν στη Sunday Telegraph στις 28-4-13.

4. Είχε προηγηθεί η προαναγγελία στην ίδια εφημερίδα στις 26 Ιούνη 2011 ρεπορτάζ της Fiona Giovan, στο οποίο προανήγγελε τις κυβερνητικές προθέσεις των βουλευτών και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, των σφετεριστών του τίτλου ΠΑΣΟΚ να πωλήσουν τη πολιτιστική κληρονομιά  του ΜονΡεπό για να ξεχρεώσουν τα χρέη της χώρας, που οι ίδιοι δημιούργησαν !

5. Οι κυβερνήσεις των 4 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και οι βουλευτές «Κέρκυρας» των Μνημονίων κυρία Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου και κ. Νίκος Δένδιας, που δεν συμμετείχαν ποτέ σε κανέναν αγώνα του κερκυραικού λαού και σήμερα με τις μνημονιακές τους πολιτικές εξολοθρεύουν και δολοφονούν οικονομικά και ψυχολογικά το λαό μας, ψήφισαν μεταξύ άλλων και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο  βάφτισαν με το εύηχο-παραπλανητικό  όνομα   « Ταμείο …Αξιοποίησης… της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ! και το εξουσιοδότησαν ανεξέλεκτα  και ασύδοτα να «πωλήσει» όπου θέλει ότι θέλει σε όποιον θέλει σε όποια «τιμή Θέλει», πάντα βέβαια κατ΄εντολή του εντολοδόχου της τρόικας πρωθυπουργού. Είναι δε τέτοιο σκάνδαλο από μόνη της η σύσταση του ΤΑΙΠΕΔ που η τροικανική κυβέρνηση και οι βουλευτές μαριονέττες απήλλαξαν προκαταβολικά τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ από κάθε ποινική ευθύνη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παράβαση καθήκοντος, κλπ
Αυτά μόνον στις αφρικανικές μπανανίες συμβαίνουν και ποτέ σε δημοκρατικά αντιπροσωπευτικά πολιτεύματα.
Φαίνεται ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο και το κατεστημένο προετοίμαζε από πολλά χρόνια πριν τις καταστάσεις αυτές και τα πρόσωπα που θα τις εκτελούσαν !

6. Πολύ πρόσφατα, με προσωπική εντολή του Σαμαρά, Πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ  διορίστηκε ο Στέλιος Σταυρίδης. Τον ψήφισε μάλιστα και η Χρυσή Αυγή. Συμπτωματικό και αυτό με τα παραπάνω;

7. Από τα πλούσια βιογραφικά του Στ.Σταυρίδη που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν αναγράφει πατρώνυμο. Μένει να πληροφορηθούμε από τους τροικανούς εσωτερικού εάν ο Στέλιος Σταυρίδης είναι γιός του Μάριου Σταυρίδη, του εκπρόσωπου και πληρεξούσιου του έκπτωτου βασιλιά Κων/νου Γκλύξμπουργκ σε όλες τις δίκες που έγιναν στη Κέρκυρα, στον Άρειο Πάγο, στο ΣτΕ και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

 Ο  Μάριος-Ιωάννης  Σταυρίδης, ως εντολοδόχος του Κων/νου Γκλύξμπουργκ,  το 1994 υπέβαλε και μήνυση εναντίον μας  για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπή,διατάραξη οικιακής ειρήνης, όταν στις 5-8-1994, υλοποιώντας την από 27-7-1994 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων, δύο  χρόνια μετά την απόδοση του αρχαιολογικού χώρου της Παλιόπολης ή Μον-Ρεπό στη χρήση του λαού, αποδώσαμε στη κοινή χρήση και το κεντρικό κτίριο. Η τότε Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βασιλική Αργύρη απέρριψε με την αρ. 167/1994 Διάταξή της τη μήνυση του Σταυρίδη, ως «φερόμενου  νομίμου αντιπροσώπου και διαχειριστού της περιουσίας στην Ελλάδα του έκπτωτου βασιλιά Κων/νου Γκλύξμπουργκ.»
  
7. Σε δηλώσεις μου στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αμέσως μετά το δημοσίευμα της  Daily Telegraph, είχα ξεκαθαρίσει ότι η Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Κερκυραίων, το ιδιοκτησιακό είναι επικυρωμένο εκτός από την ιστορική και απόλυτα νομικά θεμελιωμένη 1/1991 απόφαση του Εισαγγελέα  Εφετών Κέρκυρας Αθανασίου Καφίρη και με τον νόμο 2215/1994, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το 1995 παραχωρήσαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού μόνον τη χρήση της έπαυλης Adam και των βοηθητικών κτιρίων και μόνον για 50 χρόνια για να αναπαλαιώσει το κτίριο (επειδή ο Δήμος δεν διέθετε τα 2 δις δρχ που απαιτούνταν) και να χρησιμοποιηθεί ως ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, στο φυσικό του χώρο, στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας των κλασσικών χρόνων, όπως τη περιγράφει ο Θουκυδίδης στα Κερκυραικά, στην έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου, ακριβώς για να κατοχυρωθεί για πάντα η ιστορικότητα και η επισκεψιμότητα του χώρου ως αρχαιολογικού χώρου.
Ήδη είναι το 9ο Μουσείο σε εισπράξεις στην Ελλάδα και 1ο σε σε εισπράξεις στη Κέρκυρα.

  8.Τα Μνημόνια όπως και το απορριφθέν από τον περήφανο κυπριακό Λαό  «Σχέδιο Ανάν», προβλέπουν, μεταξύ και των άλλων εγκληματικών:
Α)ως εφαρμοστέο δίκαιο το Αγγλικό Δίκαιο. Τυχαίο; Όχι, διότι με
 Β)Δυνατότητα κατάσχεσης και οικειοποίησης  κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας  του Ελληνικού Δημοσίου και των  οφειλετών του Δημοσίου. Και προς το παρόν μένω σε αυτό. Και ο νοών νοείτω.
  
 9.Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ Τρεπεκλής άργησε πάρα πολύ να κάνει δήλωση για το θέμα αυτό και όταν την έκανε χθές, 10 ημέρες μετά τη πρώτη διαρροή,  της έδωσε τη μορφή επιστολής και με αποδέκτη όχι τους πραγματικούς υπαίτιους και ενόχους, τη τρικομματική σύνθεση της Βουλής   αλλά η δήλωσή του στρέφεται προς τη  Sunday Telegraph από την οποία ζητά να του αποκαλύψει τις πηγές της, ενώ γνώριζε ότι οι πηγές αναφέρονται στο δημοσίευμα που ξεκινά με τη συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας και είναι  η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά.
Είναι σαφές από τα δημοσιεύματα ότι πηγή είναι η κυβέρνηση του προτεκτοράτου της Αθήνας, αφού:
1)   έτσι έκαναν και με τον Ερημίτη, πρώτα έκαναν τη διαρροή για να προετοιμάσουν τη κοινή γνώμη και
 τα δημοσιεύματα της  Sunday Telegraph  και της Daily Telegraph αναφέρουν μία σειρά για χάρισμα ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.
 Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Τρεπεκλής έπρεπε να στραφεί κατά του Σαμαρά και της  κυβέρνησης του προτεκτοράτου που με το ΤΑΙΠΕΔ  «μπορούν να χαρίσουν τα πάντα.» !  ακόμα και αυτά που δεν  ανήκουν  στο Ελληνικό Δημόσιο!
 Είναι προφανές ότι ακολουθεί τη νεοδημοκρατική κομματική τακτική του κ.Σπύρου να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και να συγκαλύπτουν τις κυβερνητικές άνομες επιδιώξεις.
  
  10. Τέλος καλό είναι ο Δήμαρχος Κερκυραίων να μεριμνήσει να επανέλθει στη προτέρα καλή κατάσταση η Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό, να υπάρχει φύλαξη και μέριμνα όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όπως πολλές φορές  έχω ενημερώσει και έχω ζητήσει προφορικά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δικηγόρο κ. Ρίγγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.