Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ένταση και παραλίγο... μετωπική ΠΑΜΕ και Χρυσής Αυγής – «Αστακός» η πλατεία Καμπάνας (φωτο-video)



Ένταση και παραλίγο... μετωπική σύγκρουση μεταξύ του ΠΑΜΕ και της Χρυσής Αυγής σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής, από το http://www.inkefalonia.gr/

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1.50 μ.μ. όταν στην πλατεία Καμπάνας, εμφανίστηκαν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι έκαναν πορεία εναντίον της Χρυσής Αυγής που
στις 2 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να μοιράσει τρόφιμα σε Έλληνες.

Η πορεία του ΠΑΜΕ είχε ξεκινήσει από το λιμάνι Αργοστολίου, είχε προαναγγελθεί άλλωστε και στην πρωινή συγκέντρωση για την πρωτομαγιά κρίνοντας την κίνηση της Χρυσής Αυγής ρατσιστική και σε μέρα απεργίας.


Μόλις οι μεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δε υπήρξε ένταση, ωστόσο υπήρχε ήδη στην πλατεία καμπάνας ισχυρή αστυνομική δύναμη που κράτησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του ΠΑΜΕ σε απόσταση.

Μάλιστα εμφανίστηκε άμεσα και μία διμοιρία των ΜΑΤ (είχαμε χρόνια να δούμε διμοιρία στο Αργοστόλι) που περιφρούρησε τον χώρο της πλατείας Καμπάνας που βρισκόντουσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του Λιθοστρώτου που είχαν σταθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ατμόσφαιρα μύριζε «μπαρούτι». Για αρκετή ώρα υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων με φωνές και συνθήματα, αλλά και διαβουλεύσεις μεταξύ των αστυνομικών με τους επικεφαλείς του ΠΑΜΕ και της Χρυσής Αυγής.
Γύρω στις 2.45 μ.μ. τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία επί της πλατείας, τη στιγμή που το ΠΑΜΕ προσπαθούσε να «σκεπάσει» με συνθήματα.

Ο «συναγερμός» ευτυχώς χωρίς άλλα δυσάρεστα έληξε στις 2.55μ.μ. όταν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ συνέχισαν την πορεία τους (για κάποια μέτρα συνοδευόμενοι και από τα ΜΑΤ) στο Αργοστόλι.

Πάντως από την πρώτη κιόλας στιγμή, η πλατεία Καμπάνας ήταν «θωρακισμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με σύσσωμη την κορυφή της αστυνομικής διεύθυνσης του νησιού που απέτρεψαν μια μετωπική σύγκρουση με... άγνωστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.