Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς για τη μεταφορά τμημάτων ΔΟΥ στην Πάτρα

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνα απέστειλε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με αφορμή τη μετακίνηση τμημάτων της ΔΟΥ στην Πάτρα.

Αναλυτικά η επιστολή.

Κύριε Υπουργέ,

Κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2013, που έγινε στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αποφασίστηκε η ενοποίηση τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά την Περιφέρεια Ιωνίων Νήσων, τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού των Δ.Ο.Υ Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας ενοποιούνται στην Ηγουμενίτσα, της Λευκάδας στην Πρέβεζα, της Ζακύνθου στον Πύργο και του Αργοστολίου στην Πάτρα. Ο κανόνας που τέθηκε για την ενοποίηση αυτή είναι ότι σε πολλά νησιά που αποτελούν πρωτεύουσα Νομού, οι Δ.Ο.Υ. είναι μικρού..... μεγέθους και δε μπορούν να έχουν πλήρως ανεπτυγμένα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα έχει σαν ουσιαστικό αποτέλεσμα τη διάλυση των Δ.Ο.Υ. στα νησιά αυτά. Όσον αφορά τους πολίτες της Κεφαλλονιάς συγκεκριμένα, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, πολλά είναι τα προβλήματα που θα τους δημιουργηθούν, καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα ήτοι να χρησιμοποιούν το πλοίο, διανύοντας δηλαδή μια απόσταση διάρκειας τουλάχιστον 4 ωρών, έστω και για μία απλή διευθέτηση υποχρέωσής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και κόστος. Συχνά βέβαια επιβάλλεται η διανυκτέρευση, εξαιτίας υποθέσεων οι οποίες απαιτούν παραπάνω από μία ημέρες να περαιωθούν, γεγονός που καθιστά το κόστος υπέρογκο. Επίσης αν αναλογιστούμε τους κατοίκους της Ιθάκης οι οποίοι επίσης έως τώρα εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. στο Αργοστόλι και την ταλαιπωρία την οποία θα πρέπει να υποστούν διανύοντας ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, καταλαβαίνουμε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείο μόνο παράλογος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Κεφαλλονιά, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας, με πληθυσμό που ανέρχεται στους 42.000 κατοίκους, έχει χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Κυρίως κατά τους θερινούς μήνες και λόγω του φυσικού κάλλους και των πανέμορφων παραλιών της, η Κεφαλλονιά αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Με μια τέτοια μεταφορά οι επιχειρήσεις και κατ επέκταση η εγχώρια οικονομία θα υποστούν τις τραγικές συνέπειες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θεωρούμε πως η ύπαρξη μιας Δ.Ο.Υ. στο Αργοστόλι δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αντίθετα η συγχώνευση με αυτή της Πάτρας έρχεται να προστεθεί στη σωρεία προβλημάτων και συμβάλλει καθοριστικά στην απογύμνωση του νησιού μας και κατ’ επέκταση της νησιωτικής μας Περιφέρειας, η οποία προσπαθεί με ελάχιστους πόρους να ανταπεξέλθει στη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα.


Με την παρούσα επιστολή μας σας μεταφέρουμε την απόλυτη αποδοκιμασία των κατοίκων της Κεφαλλονιάς και για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω ζητάμε την επανεξέταση της απόφασή σας.



Με τιμή,

Αλέξανδρος Παρίσης

Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.