Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το Τραπεζάκι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων!


                      
Αργοστόλι 09-05-2013 

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για την μεταφορά της περιοχής Τραπεζάκι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους και με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό,  πέρασε στα χέρια του Ταμείου με σκοπό την πώλησή της.
Αν και οι προθέσεις της κεντρικής διοίκησης ήταν γνωστές εδώ και πολύ καιρό και παρόλο που ο Πρόεδρος του Ταμείου είναι Κεφαλονίτης, η δημοτική αρχή δεν προνόησε προκειμένου να αποφύγουμε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. 

Ο πρώην Δήμος Λειβαθούς με σύσσωμη την αντιπολίτευση και με κινητήρια δύναμη την δικαίωση  των κατοίκων της περιοχής, είχε ξεκινήσει ενέργειες για την παραχώρηση  της περιοχής στο Δήμο. Όλοι πίστεψαν ότι έφτασαν στο.....
επιθυμητό αποτέλεσμα, όταν πρόεδρος των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων ανέλαβε ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.  Όμως οι συνεχείς εξελίξεις και το ασταθές πολιτικό περιβάλλον δεν βοήθησαν τη συγκεκριμένη περίοδο.
Αν και ο Δήμος Κεφαλλονιάς αποτελεί συνέχεια του πρώην Δήμου Λειβαθούς,  οι συγκεκριμένες ενέργειες που είχαν ξεκινήσει και έπρεπε να εντατικοποιηθούν δεν βρήκαν συνεχιστή και έπεσαν στο κενό.
Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της ανικανότητας της  δημοτικής αρχής η οποία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις «πολύτιμες διασυνδέσεις» της ώστε να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη και να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής: να διαχειρίζονται οι ίδιοι και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αυτό που η φύση τους χάρισε τόσο γενναιόδωρα.
Είναι ανεπίτρεπτο να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι και να μην λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν και μπορούν να εξασφαλίσουν κοινωνική και οικονομική ευμάρεια στον τόπο μας.
Καλούμε  έστω και την ύστατη στιγμή τη δημοτική αρχή να σταματήσει να αγνοεί τις φωνές των κατοίκων της περιοχής και να αναλογιστεί τις ευθύνες της.
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Επικεφαλής της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.