Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΕΞΟΧΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΞΟΧΟΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ.
ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ στη τουριστική αξιοποίηση και προσέλκυση τουριστών.
Κυριακή 19-5-13
Μία εντυπωσιακή συναυλία έδωσαν χτες βράδυ, Σάββατο 18 Μάη 2013 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της πόλης της Κέρκυρας οι ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ.
 Από Traviatta tou Verdi μέχρι Αρέκια και από Puccini  μέχρι Κορσικάνικα, παρουσίασαν ένα εκπληκτικά υψηλό, επαγγελματικό  επίπεδο συγκρότησης και εκτέλεσης. Με 13 όργανα, 3 σολίστες, μία καλλίφωνη χορωδία και 2 ταλαντούχες χορεύτριες παρουσίασαν ένα άρτιο σύνολο.
 Ά ψ ο γ ο ι.
Ήταν μία πολύ δύσκολη εκτέλεση καθόσον εκτέλεσαν πολύ διαφορετικά κομμάτια και έκαναν και δεσίματα-γέφυρες εκπληκτικά.

 Η εκπληκτική χθεσινή συναυλία των ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΩΝ τση Ζάκυθος, απέδειξε:


  1) Τη πολιτιστική υπεροχή της Επτανήσου Πολιτείας απέναντι στο αθηνοκεντρικό παραμόρφωμα.

2) Την αποτυχία του αθηνοκεντρικού παραμορφώματος και των κοτσαμπάσηδων της Αθήνας και των ανά νησί αθηνόδουλων, μετά από 150 χρόνια να υποτάξουν  και να αφομοιώσουν  και πολιτιστικά τα Επτάνησα. Μπορεί να το πέτυχαν φορολογικά, νομικά, θεσμικά, αλλά απέτυχαν πολιτιστικά.

3) Ότι η μεγαλύτερη καλύτερη και αποτελεσματικότερη γίνεται προβολή του τουρισμού μας  είναι εδώ, στα νησιά μας, στον τόπο διακοπών των ξένων και ελλήνων τουριστών, που διψάνε και ποθούν να βλέπουν και να χαίρονται τις καντάδες μας και τα αρέκια μας.

4) Την έλλειψη φαντασίας και οράματος από τις κρατούσες δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης καθόσον  θα έπρεπε:
1) Να υπάρχει κάθε  χρόνο, έτοιμο από τη προηγούμενη χρονιά, ΕΝΑ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ τέτοιων εκδηλώσεων, με γνωστοποίηση σε όλα τα ξενοδοχεία και σε όλους τους τουριστικούς πράκτορες όλων των νησιών μας με ιδιαίτερη αναφορά στους μήνες Απρίλη, Μάη, Ιούνη, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη ώστε να επιμηκύνουμε τη τουριστική περίοδο,

 2) Οι καντάδες μας, οι μαντολινάτες μας, οι χορωδίες μας κάθε βράδυ, μία κάθε  να παίζει στα καντούνια κάθε πόλης μας.
Και όχι συνεχή, πολυτελή και χωρίς αποτέλεσμα  ταξείδια αναψυχής και σπατάλης χρημάτων σε όλα τα πέρατα της γής, δήθεν για τη τουριστική προβολή κατ΄ουσίαν όμως προς ιδίαν τέρψιν των κρατούντων και των ακολουθιών τους και μερικών  χαριστικά ευνοούμενών τους, δημοσιογράφων και μη.
Αυτά τα απλά πράγματα δεν γίνονται.
Αλλά, μπορεί να αντιτάξουν μερικοί, ότι χρειάζονται και πόροι. Ορθό.
 Χρειάζονται όμως αυτοτελείς πόροι. Όχι να είμαστε ζητιάνοι των κοτσαμπάσηδων της Αθληνας για τα χρήματα που δικαιούμαστε. Και οι αθηνόδουλοι, ως εξαρτημένοι από το κοτσαμπαδίστικο « αθηναικό κομματικό» σύστημα εξουσίας, απεδείχθη ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε να φέρουν περισσότερα χρήματα στα νησιά μας. Εδώ δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε ένα ΤΕΙ, ούτε καν τις ΔΟΥ !
 Γι΄αυτό δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η ευρωπαική νησιωτική εμπειρία:
 Η οικονομική και θεσμική αυτονομία των νησιών μας:Δηλ:
Το 70% όλων των φόρων, άμεσων και έμμεσων(ΦΠΑ κλπ) να παραμένουν εδώ,ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΕΊΣΠΡΑΞΗΣ, να μη πηγαίνουν ούτε λογιστικά στην Αθήνα,και από το υπόλοιπο ποσοστό  το 20% να πηγαίνει για την άμυνα της πατρίδας, τη δικαιοσύνη, τη παιδεία, την αστυνομία κλπ, και το 10% απευθείας στα φτωχά μικρά νησιά του Αιγαίου ( Καστελλόριζο κλπ)  και της Επτανήσου ( Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, Κάλαμος,Καστός, Μεγανήσι).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.