Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΙΘΑΚΗ: η αντιπολίτευση ζητάει ΕΚΤΑΚΤΟ δημοτικό συμβούλιο


ΠΡΟΣ                                                  ΙΘΑΚΗ 1-04-2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

67 ΠΑΡ.2 Ν.3852/2010

Παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε το Δ.Σ σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.2 του ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω τρία θέματα που θέτουμε, με την αντίστοιχη εισήγησή τους.

1. ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ.

Οι εργασίες στο μεγάλης σημασίας για το νησί μας έργο, έχουν σταματήσει πρίν.......περίπου ένα χρόνο. Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει από κανέναν αρμόδιο για ποιο λόγο δεν υλοποιείται το έργο . Κυρίως δε, ουδείς δεσμεύεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Αυγούστου 2013 ,όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό της εργολαβίας.

Ζητούμε, στη συζήτηση που θα γίνει στο Δ.Σ να κληθούν από το Δήμο Ιθάκης εξ ονόματος του Δ.Σ και να παρευρεθούν:

Α. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου

Β. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κουρής με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Γ.Η Διαχειριστική Αρχή της Π.Ι.Ν.

2. ΜΕΛΕΤΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΦΡΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δήμαρχου, το έργο θα είχε κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο του 2011. Έκτοτε ακούμε για μια μελέτη που γίνεται για το λιμάνι των Φρικών, την οποία το Δ.Σ αγνοεί πλήρως. Από τις κατά καιρούς δηλώσεις του δήμαρχου, προκύπτει ότι η μελέτη εκπονείται από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ζητούμε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας, να παραστεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ και να μας ενημερώσει υπεύθυνα για τη τύχη της μελέτης του λιμένος των ΦΡΙΚΩΝ.

3. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΓΡΑΜΜΗΣ ΙΘΑΚΗ -ΣΑΜΗ - ΠΑΤΡΑ. Όπως πληροφορούμαστε, η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου ΙΟΝΙΣ το οποίο εκτελεί τα δρομολόγιο ΙθΑΚΗ- ΣΑΜΗ -ΠΑΤΡΑ, ανακοίνωσε ότι τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και από 22-07-2013 έως και 25-08-2013 θα εκτελεί ένα μόνο δρομολόγιο ημερησίως από Πάτρα για Ιθάκη και μάλιστα με άφιξη στην Ιθάκη ώρες μεταμεσονύχτιες. Η εξέλιξη αυτή είναι δυσμενής όσον αφορά την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Ο Δήμος Ιθάκης οφείλει να μη συμφωνήσει με αυτά τα δρομολόγια του πλοίου ,τα οποία γυρίζουν το νησί μας 40 χρόνια πίσω και στο τομέα των συγκοινωνιών.

Ζητούμε στη συνεδρίαση να παρευρεθεί εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΘ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΧΡ.ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΠ. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Δ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ 

ΑΛ. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ

Σ. ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ

Ι. ΜΑΡΜΑΡΗΣ

Γ. ΤΑΦΛΑΜΠΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.