Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΕΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ: Μόνο ο πιστοποιημένος πατατόσπορος αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ


ΕΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αριθμ. Πρωτ. 320 /26.4.2013 
Μόνο ο πιστοποιημένος πατατόσπορος 
αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ 
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 911/19.4.2013 έγγραφο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) σε περίπτωση ζημιών σε καλλιέργειες πατάτας, ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος κατά την υποβολή της Δήλωσης Ζημιάς να προσκομίζει φωτοαντίγραφα των Τιμολογίων Αγοράς πατατόσπορου ή Πιστοποιητικό ιδιοπαραγωγής από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 
Σύμφωνα με την ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία (Π.Δ. 365/2002/Α΄307) ο παραγωγός υποχρεούται να χρησιμοποιεί πιστοποιημένο πατατόσπορο που........φέρει ετικέτα πιστοποίησης και φυτοϋγειονομικό διαβατήριο ή την πατάτα που έχει παραχθεί από την προηγούμενη καλλιέργεια του ίδιου του παραγωγού και η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως πατατόσπορος στην τρέχουσα καλλιέργεια και μόνο στα δικά του αγροτεμάχια αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από την ως άνω Διεύθυνση. 

Επιπροσθέτως τονίζεται στον Κεφαλλονίτη και Θιακό πατατοκαλλιεργητή ότι, σύμφωνα με τον Σταθμό Ελέγχου Αγενούς Πολλαπλασιαστικού Υλικού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η συνολική φετινή ποσότητα πιστοποιημένου πατατόσπορου χειμερινής εσοδείας που διακινήθηκε από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό ήταν απαλλαγμένη από οποιαδήποτε προσβολή ή ιολογική ασθένεια. 

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.