Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αγία Θέκλη 25/4/2013
ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΟΙΝ: 1) Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Αγίας Θέκλης κ. Μαρούλη Σαράντη
2) Προϊστάμενη Νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης κ. Παρίση Μαριολένη
3) Σχολικό Σύμβουλο Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αλεξανδράτο Γεώργιο
4) Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης  κ. Κουρή Σωτήριο
5) Δήμο Κεφαλονιάς υπόψη προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κεκάτου Ευάγγελου
6) Περιφερειακό Διευθυντή Α’ Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη Ιωάννη
7) Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α’Βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης
8)ΕΛΜΕΚΙ

 ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΗΣ»
          Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απόφαση της Δημοτική Επιτροπής Παιδείας η οποία πάρθηκε με σχετική και οριακή πλειοψηφία (4 υπέρ-3 κατά) σχετικά με
τον καθορισμό τομέων στην περιοχή της Παλικής. Πριν την απόφαση όλοι οι εμπλεκόμενοι και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Κεκάτος παραδέχονταν ότι η πρότασή μας (όλα τα χωριά της Ανωγής να ενταχθούν στον τομέα των σχολείων της Αγίας Θέκλης μόνο για τις νέες εγγραφές και στην περίπτωση που δεν έχουν αδέρφια να φοιτούν σε άλλα σχολεία) ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και εξυπηρετούσε στο σύνολό της την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Παλικής Α’/βαθμιας και Β’/βαθμιας και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά η τελική απόφαση που προέκυψε ήταν εντελώς αντίθετη με αποτέλεσμα να επανερχόμαστε στα ίδια.
          Συμπέρασμα μας είναι ότι η επιτροπή ή παραπλανήθηκε από ορισμένους των παρευρισκομένων δίνοντάς τους ανακριβή στοιχεία (π.χ. διαβεβαίωση κ. Στυλιανέση εκπροσώπου συλλόγου Δασκάλων ότι όλοι συμφωνούν με την άποψή του- άποψη ταυτόσημη με την εισήγηση της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας) ή αυτοί που ψήφισαν είτε δε θέλουν να συμβάλλουν στη λύση τους προβλήματος είτε δε θέλουν να ταράξουν τα λιμνάζοντα και θολά ύδατα. 
          Εμείς δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η εκπαίδευση στην Αγία Θέκλη έχει τεράστια ιστορία και προσφορά στην κοινωνία γεγονός που μας επιβαρύνει με ευθύνες για τη συνέχισή της.
          Επίσης, ας ξεκαθαρίσουμε ότι με αυτή την απόφαση πρακτικά το λιγότερο θιγμένο είναι το Δημοτικό Αγίας Θέκλης το οποίο θα συνεχίσει το έργο του έχοντας ως υπέρ του την υλικοτεχνική υποδομή, το κληροδότημα, εκπαιδευτικούς με διάθεση και όρεξη για δουλειά και ένα σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με κοινωνικό έργο, πρωτοπόρο στην Κεφαλονιά.
          Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι απέναντι στα υπόλοιπα δύο σχολεία της Παλικής που εξαιτίας του ανταγωνισμού που επικρατεί, το ένα υποβαθμίζεται οργανικά και το άλλο στήνει προκάτ για να στοιβάξει μαθητές.
          Καλούμε όλους εσάς να κατανοήσετε το πρόβλημα και να συμβάλλετε με τις δικές σας ενέργειες για τον ίδιο σκοπό αναλαμβάνοντας κάθε φορά τις πραγματικές ευθύνες που σας αναλογούν.
          Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια:
1) τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Κουρή ο οποίος με επιστολή του στον Περιφερειακό Διευθυντή εξηγεί τεκμηριωμένα τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά από τα χωριά της Ανωγής πρέπει να ενταχθούν στον τομέα της Αγίας Θέκλης 
2) τους κυρίους Διονύσιο Γεωργόπουλου εκπρόσωπο της ΕΛΜΕΚΙ, Γκισγκίνη Νικόλαο εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και Τζατζάνη Βλαδίμηρο εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς  
που έχοντας γνώση για τον πραγματικό πρόβλημα της περιοχής μας υιοθέτησαν και ψήφισαν την πρότασή μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης
 και Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Αγίας Θέκλης  


Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
η Πρόεδρος




Θεοφιλάτου Σταματούλα
Για το Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου Αγίας Θέκλης
ο Γυμνασιάρχης




Δρακονταειδής
Ανδρέας

Για το τοπικό Συμβούλιο
ο Πάρεδρος





Γεώργιος Αναλυτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.