Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Η τρικομματική κυβέρνηση ενθαρρύνει τον κοινωνικό κανιβαλισμό»


Ανακοίνωση του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα:
«Στην Ελλάδα των Μνημονίων έχει καταργηθεί η κοινή λογική: πρώτα αποφασίζει η τρικομματική κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν και κατόπιν αποφασίζεται ποιες οργανικές θέσεις θα καταργηθούν, χωρίς μάλιστα να υφίσταται στοιχειωδώς σχέδιο για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα. Συμβαίνει λοιπόν στην πατρίδα μας ακριβώς το αντίθετο απ' ότι θα συνέβαινε σε..... οποιοδήποτε άλλο σοβαρό, αξιόπιστο και ανεξάρτητο Κράτος.

Το θέμα της απόλυσης των επίορκων υπαλλήλων είναι απλό: η κυβέρνηση ας εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία.

Η επιμονή της να το χειρίζεται επικοινωνιακά στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και την απόκρυψη της πραγματικότητας: ότι δηλαδή έχει αποδεχθεί πλήρως όλα τα αιτήματα της τρόικας, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ και τα κόκκινα δάνεια.

Επισημαίνουμε πάντως ιδιαίτερα προς τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α. Μανιτάκη, ότι η κατάργηση της κρίσης σε δεύτερο βαθμό είναι απαράδεκτη καθώς πλήττεται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Έτσι, με τις πολιτικές της επιλογές, η κυβέρνηση Σαμαρά προσθέτει στις 95000 απολύσεις του ιδιωτικού τομέα του Ιανουαρίου άλλες περίπου 40000 και μάλιστα ενθαρρύνοντας και υιοθετώντας έναν απαράδεκτο κοινωνικό κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.