Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Α.Τσίπρας: Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές




Ο Αλέξης Τσίπρας σε  ομιλία του στην σημερινή συνεδρίαση  της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ζήτησε την παραίτηση της Κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες
Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και.... την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».
 
Κάλεσμα στο ΚΚΕ
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα προς το ΚΚΕ τη στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο καλώντας σε ενότητα.
 
Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται "σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια".
Στην ειδική αναφορά που έκανε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "για εμάς, όταν ο λαός μας ζει μια τραγωδία, όταν η χώρα μας είναι όμηρος χρέους, αποικία χρέους, όταν η δημοκρατία στήνεται στον τοίχο των δανειστών, τότε θέση στο μέτωπο της αντίστασης έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Είμαστε αριστεροί, όχι υπερφίαλοι, ούτε ανόητοι", είπε χαρακτηριστικά.
 
πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.