Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΠΟΛΥΟΥΝ 10.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Γενικός ξεσηκωμός τώρα !

Άμεση διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε.  Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι : «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα , η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό…». Για όποιον/α διατηρεί ακόμα αμφιβολίες, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργιες του Υπουργείου με τη φράση : «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κλήθηκαν κατεπειγόντως να …....
απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής : μιλάμε για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων  σε πανελλαδικό επίπεδο !
Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση : «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών». Επομένως, το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν.
Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, αποφασιστικά και ενωτικά να οργανώσουμε άμεσα –μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας– μαζικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου και  την καλύτερη δυνατή επιτυχία του, καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν στάσεις εργασίας.
Αγωνιζόμαστε για :
Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά
Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.