Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΑΣ-ΚΙ: Ενισχύσεις για αναμπέλωση


Eνιαίος  Αγροτικός  Συνεταιρισμός  Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης
  «Ε . Α . Σ . Κ . Ι
             United Agricultural Cooperative of Kefallinia & Ithaca                                                                                                                                                      Αριθμ. Πρωτ. 190/11.3.2013
                                                                                                                      ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
Ενισχύσεις   για   αναμπέλωση
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι, τίθεται σε εφαρμογή και φέτος το κοινοτικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (εκρίζωση - αναφύτευση) αμπελώνων.
Με βάση το πρόγραμμα ενισχύεται οικονομικά η εκρίζωση και αναφύτευση αμπελώνων, οι νέες φυτεύσεις (με βάση αποκτηθέντα δικαιώματα φύτευσης), η απώλεια εισοδήματος των αμπελουργών (λόγω εκρίζωσης ή επανεμβολιασμού), καθώς και η βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης σε αμπελώνες (υποστυλώσεις).
Στο πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί κάτοχοι αμπελώνων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα φύτευσης από το..............
Εθνικό Αποθεματικό καθώς και δικαιωμάτων αναφύτευσης για τις δράσεις φύτευσης και υποστύλωσης. Τα προς αναδιάρθρωση αμπελοτεμάχια πρέπει να είναι νόμιμα και να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων του αμπελουργικού Μητρώου, ενώ ως ελάχιστη έκταση ορίζεται το ένα στρέμμα.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί (προηγούνται οι νέοι αγρότες, οι κατά κύριοι επάγγελμα αγρότες - αμπελουργοί, κλπ) προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την περίοδο 2012/2013, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ένταξης έως και τις  15 Μαΐου 2013  στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Η παραλαβή του δικαιολογητικού της Δήλωσης Εκμετάλλευσης στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα αναμπέλωσης, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε έτη, γίνεται καθημερινά από τα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης, Πρόεδρος  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.